Dvärg-en

Dvärg-en

199,00  
Lågväxande, krypande en med tätt växtsätt. Växer långsamt; 10-15cm per år. Fin marktäckare, ej stickig. Tål tung jord och saltstänk samt är torktålig. Bra i slänter.
Juniperus communis 'Repanda' 5L
Försäljningsperiod från: Mars
Försäljningsperiod till: Oktober
EAN 4017891860190
Höjd 40
Storlek innerkruka 23.0
Låg en med mattliknande växtsätt som passar perfekt som marktäckare i rabatt och sluttningar. Kan också planteras i kruka och i bergsträdgårdar.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i sol eller halvskugga.

Trivs bäst i väldränerad, humusrik och lätt jord.

Planteringsråd: Låt plantan stå i en hink och suga åt sig vatten i minst 30 min innan du ska plantera den. Gräv en grop som är ca 50-60 cm djup och bred. Blanda tillgänglig jord med minst 1/3 plantjord, växttorv eller barkkompost. Ta bort plastkrukan och sätt plantan i gropen så att rotklumpen hamnar strax under markytan. Vattnas regelbundet med ca 1-3 veckors mellanrum den första växtsäsongen. Gödslas på våren med specialgödsel för barrväxter eller naturgödsel. Beskäring behöver endast ske för att toppa vid önskad höjd eller för att begränsa tillväxten. Under torra perioder och på hösten är det viktigt att vattna. Barrväxter förlorar vatten genom sina barr på våren när solen börjar värma och får inte suga upp vatten från marken om den fortfarande är frusen. Detta kan ge torkskador, som ofta feltolkas som vinter- eller köldskador. Du kan förhindra avdunstning genom att täcka växterna med skuggväv eller fiberduk.