Gräsfrö Ulriksdal 1 kg

Gräsfrö Ulriksdal 1 kg

149,00  
En kvalitetblandning som ger ett tätt och slitstarkt gräs. Den gror och växer sakta och behöver därför inte klippas lika ofta. Räcker till 50m2.
Försäljningsperiod från: Januari
Försäljningsperiod till: November
Varumärke PLANTAGEN
EAN 7058782281462
Storlek innerkruka
Diameter 1
En gräsblandning som ger en vacker, finbladig och hållbar gräsmatta. Premium växer långsamt vilket innebär att det krävs färre klippningar per säsong.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Premium gräsfrö innehåller bra sorter av rödsvingel och ängsgröe som är tåliga mot vinterväder. Därför lämpar sig sorten också bra långt norrut eller under svåra förutsättningar. Notera dock att jorden bör vara minst 8-10 grader varm när man sår.

Jorden bör vara väldränerad och näringsrik. Gödsla därför en tid innan sådd. Bearbeta jorden med jordfräs eller grep ned till 20 cm djup och ta bort rötter, stenar och ogräs. Jämna ut gräsmattan med en gräsvält. När man sår är det bäst att dela frömängden i två och så den ena hälften i mattans längdriktning och den andra på tvären. Kratta sedan ned fröna i jorden och vattna försiktigt. Det är viktigt att jorden håller sig fuktig under hela etableringsprocessen.