Häcktuja 180-200 cm

Häcktuja 180-200 cm

499,00  
Snabbväxande med frisk grön färg, något bronsfärgad på vintern. Anspråkslös, men ej för torrt. Kan formas; klipp ofta och lite. Utmärkt som häck: Plantera 2-3 per löpmeter.
Thuja occidentalis 'Brabant' rootballs
Försäljningsperiod från: Mars
Försäljningsperiod till: Juni
EAN 4017891032146
Höjd 200
Storlek innerkruka
Thuja ’Brabant’ är en av våra mest populära häckväxter. Detta är en vintergrön växt som kan bli 6-8 m hög och växer snabbt, både i höjden och på bredden. Den behöver därför klippas om du vill ha den som häck. Klipp då ofta och lite i perioden tidig vår till augusti-september. Klipp inte toppen förrän den har nått den höjd du vill ha, men sidorna bör du trimma varje år. Då får du den gröna täta väggen du önskar. Vintergrönt barrträd som växer snabbt. Lös, pelarformad växt med frisk grön färg. Får en något bronsbrun färg på vintern. Växtavstånd i häck: ca 2-4 st per meter beroende på sort, storlek och hur snabbt du önskar en tät häck.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i sol eller halvskugga.

Trivs i jämnt fuktig, väldränerad, neutral till lätt sur jord. Jämn bevattning. Bör inte torka ut under första växtsäsongen. Tycker inte om att stå med rötterna i vatten. Gödslas på våren, runt midsommar och senast månadsskiftet juli/augusti. Använd gärna Blåkorn som inte innehåller kalk. Tänk på den är löser sig snabbt, så använd inte för mycket så att rötterna blir svedda.

Planteringsråd: Låt plantan stå och suga åt sig vatten i minst 30 min innan du ska plantera den. Gräv en grop som är ca 50-60 cm djup och bred. Blanda tillgänglig jord med minst 1/3 plantjord, växttorv eller barkkompost. Ta bort plastkrukan och sätt plantan i gropen så att rotklumpen hamnar strax under markytan. Vattnas regelbundet med ca 1-3 veckors mellanrum den första växtsäsongen. Gödslas på våren med specialgödsel för barrväxter eller naturgödsel. Beskäring behöver endast ske för att toppa vid önskad höjd eller för att begränsa tillväxten. I torra perioder och på hösten är det viktigt att vattna. Barrväxter förlorar vatten genom sina barr på våren när solen börjar värma och får inte suga upp vatten från marken om den fortfarande är frusen. Detta kan ge torkskador, som ofta feltolkas som vinter- eller köldskador. Du kan förhindra avdunstning genom att täcka växterna med skuggväv eller fiberduk.