Häcktuja 'Brabant', höjd 80-100cm

Häcktuja 'Brabant', höjd 80-100cm

149,00  
Snabbväxande, anspråkslös tuja med friskt grön färg, något bronsfärgad på vintern. Trivs i mullrik och väldränerad jord, ej för torrt. Utmärkt som klippt häck: Plantera 2-3 per m.
Thuja occidentalis 'Brabant' 5L
Försäljningsperiod från: Februari
Försäljningsperiod till: September
Multipris: 5 för 499:-.
EAN 4017891099613
Höjd 90
Storlek innerkruka 23.0
Tuja 'Brabant' är en av våra mest populära häckväxter. Detta är en vintergrön växt med löst pelarformat växtsätt som kan bli 6-8 m hög. Växer snabbt både i höjden och på bredden och behöver därför klippas om du vill ha den som häck. Klipp då ofta och lite i perioden tidig vår till augusti-september. Klipp inte toppen förrän den har nått den höjd du vill ha, men sidorna bör du trimma varje år. Då får du den gröna täta väggen du önskar. Växtavstånd i häck: ca 2-3 st per meter beroende på storlek och hur snabbt du önskar en tät häck.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i sol eller halvskugga.

Trivs i jämnt fuktig, väldränerad, neutral till lätt sur jord. Jämn bevattning. Bör inte torka ut under första växtsäsongen. Tycker inte om att stå med rötterna i vatten. Gödslas på våren, runt midsommar och senast månadsskiftet juli/augusti. Använd gärna Blåkorn som inte innehåller kalk. Tänk på den är löser sig snabbt, så använd inte för mycket så att rötterna blir svedda.

Planteringsråd: Låt plantan stå och suga åt sig vatten i minst 30 min innan du ska plantera den. Gräv en grop som är ca 50-60 cm djup och bred. Blanda tillgänglig jord med minst 1/3 plantjord, växttorv eller barkkompost. Ta bort plastkrukan och sätt plantan i gropen så att rotklumpen hamnar strax under markytan. Vattnas regelbundet med ca 1-3 veckors mellanrum den första växtsäsongen. Gödslas på våren med specialgödsel för barrväxter eller naturgödsel. Beskäring behöver endast ske för att toppa vid önskad höjd eller för att begränsa tillväxten. I torra perioder och på hösten är det viktigt att vattna. Barrväxter förlorar vatten genom sina barr på våren när solen börjar värma och får inte suga upp vatten från marken om den fortfarande är frusen. Detta kan ge torkskador, som ofta feltolkas som vinter- eller köldskador. Du kan förhindra avdunstning genom att täcka växterna med skuggväv eller fiberduk.