Japansk ädelcypress

Japansk ädelcypress

99,90  
Ett långsamväxande träd med låg pyramidform. Trivs bäst på platser med mycket sol. På blåsiga platser kan den gärna planteras på ett ställe med mer skydd för att få tillgång på starkare sol.
Chamaecyparis obtusa 'Drath' 5L
EAN 7070580007822
Bredd 50
Storlek innerkruka 22.0
Passar bra som solitärväxt, i grupperingar eller i samplanteringar.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i sol eller halvskugga.

Näringsbehov: Cypresser trivs generellt bäst i näringsrik jord. pH-värdet bör vara surt till normalt. Cypresser trivs inte i kalkrik jord. Använd därför gödsel som är kalkfri, till exempel Blåkorn. Vattningsbehov: Cypresser behöver generellt sett jämnt fuktig jord, även om många sorter tål både torka och mycket fuktighet.

Låt plantan stå i en hink med vatten i ca 30 minuter före plantering. Till buskar grävs en 50 cm djup och bred grop, till träd ca 60-80 cm. Blanda den befintliga jorden med minst 1/3 blomjord eller växttorv. OBS! Till surjordsväxter används ren torvmull eller rhododendronjord istället. Ta bort krukan och sätt rotklumpen i gropen så att rotklumpen hamnar strax under marknivå. Till träd: slå försiktigt ned en stolpe utan att skada rötterna. Bind fast trädet vid stolpen med ett särskilt trädband. Vattnas regelbundet hela första växtsäsongen. Gödslas varje år med fullgödsel eller naturgödsel. I övrigt är buskar och träd mycket lättskötta. En enkel årlig underhållsbeskärning innebär att man tar bort döda grenar samt grenar och skott som växer inåt eller korsar varandra.