Japansk kryp-en

Japansk kryp-en

399,00  
Mycket lågt växande, krypande och kompakt en. Tät och långsamt växande planta med frisk grön färg, även på vintern. Växer långsamt. Torktålig efter etablering.
Juniperus procumbens 'Nana' 7L
EAN 4017891291543
Höjd 50
Storlek innerkruka 26.0
En mycket fin en som passar utmärkt som marktäckare i sluttningar och rabatter, och som kantväxt. Kan också planteras i kruka.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i sol eller halvskugga.

Trivs i väldränerade jordtyper.

Planteringsråd: Låt plantan stå i en hink och suga åt sig vatten i minst 30 min innan du ska plantera den. Gräv en grop som är ca 50-60 cm djup och bred. Blanda tillgänglig jord med minst 1/3 plantjord, växttorv eller barkkompost. Ta bort plastkrukan och sätt plantan i gropen så att rotklumpen hamnar strax under markytan. Vattnas regelbundet med ca 1-3 veckors mellanrum den första växtsäsongen. Gödslas på våren med specialgödsel för barrväxter eller naturgödsel. Beskäring behöver endast ske för att toppa vid önskad höjd eller för att begränsa tillväxten. Under torra perioder och på hösten är det viktigt att vattna. Barrväxter förlorar vatten genom sina barr på våren när solen börjar värma och får inte suga upp vatten från marken om den fortfarande är frusen. Detta kan ge torkskador, som ofta feltolkas som vinter- eller köldskador. Du kan förhindra avdunstning genom att täcka växterna med skuggväv eller fiberduk.