Kinesisk en

Kinesisk en

199,00  
Vacker en med brett upprätt växtsätt med något hängande (nickande) skottspetsar. Silvrigt blågröna barr som sitter på kastanjebruna grenar. Trivs i mullrik, väldränerad jord.
Juniperus chinensis 'Blue Alps' 5L
Försäljningsperiod från: Mars
Försäljningsperiod till: Oktober
EAN 4017891272955
Höjd 40
Storlek innerkruka 23 cm
En frisk, vintergrön växt som passar fint vid ingången. Lämpar sig bra som solitärväxt, marktäckare och i kruka. Kan klippas och formas.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i sol eller halvskugga.

Den har inga särskilda krav på jord, men växtplatsen bör vara väldränerad.

Planteringsråd: Låt plantan stå i en hink och suga åt sig vatten i minst 30 min innan du ska plantera den. Gräv en grop som är ca 50-60 cm djup och bred. Blanda tillgänglig jord med minst 1/3 plantjord, växttorv eller barkkompost. Ta bort plastkrukan och sätt plantan i gropen så att rotklumpen hamnar strax under markytan. Vattnas regelbundet med ca 1-3 veckors mellanrum den första växtsäsongen. Gödslas på våren med specialgödsel för barrväxter eller naturgödsel. Beskäring behöver endast ske för att toppa vid önskad höjd eller för att begränsa tillväxten. Under torra perioder och på hösten är det viktigt att vattna. Barrväxter förlorar vatten genom sina barr på våren när solen börjar värma och får inte suga upp vatten från marken om den fortfarande är frusen. Detta kan ge torkskador, som ofta feltolkas som vinter- eller köldskador. Du kan förhindra avdunstning genom att täcka växterna med skuggväv eller fiberduk.