Klätterhortensia

Klätterhortensia

249,00  
Stora, vita blommor i flata klasar under sommaren. Styva och böjda grenar med friskt och blankt bladverk.
Hydrangea anomala ssp. petiolaris
EAN 8714339017654
Höjd 100
Storlek innerkruka 24 cm
Frodig och kraftig klätterväxt, självhäftande med luftrötter. Passar mot vägg, längs stenmurar eller som buske. Växer långsamt.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i halvskugga eller skugga.

Gödslas med rhododendrongödsel eller tillför ny rhododendronjord på våren, när det inte längre finns risk för nattfrost. Använd kogödsel som jordförbättrare.

Sätt plantan i en hink med vatten innan plantering så den blir helt genomfuktad. Gräv en grop som är ca 60 cm djup och bred och blanda befintlig jord med minst en tredjedel ny planteringsjord. Om växten ska planteras mot en husvägg bör avståndet till denna vara minst 50 cm. Jorden blir för torr närmare väggen. Ta plantan ur krukan och sätt den i gropen. Fyll gropen med jordblandningen, tryck försiktigt till med händerna. Vattna rikligt. Ge plantan stöd i form av t.ex. en spaljé. Beskäring och fortsatta skötselråd. Kräver i regel bara lättare putsning av fula och döda grenar. Om växten börjar bli för stor och vid kan man gallra eller beskära den radikalt för att få den att börja om på nytt. Gödslas med fullgödsel eller naturgödsel på våren, vattnas vid långvarig torka.