Klottuja

Klottuja

399,00  
Naturligt klotformad tuja, behöver sällan formklippas då den håller formen. Blir lätt bronsfärgad på vintern. Fin i både kruka och rabatt. Trivs i väldränerad jord med lågt pH.
Thuja occidentalis 'Danica' 7L
EAN 4017891292946
Höjd 50
Storlek innerkruka 26.0
En väldigt fin klottuja som mörkgröna barr. Behöver inte formklippas då den håller formen bra.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i sol eller halvskugga.

Trivs i jämnt fuktig, väldränerad, neutral till lätt sur jord. Jämn bevattning. Bör inte torka ut under första växtsäsongen. Tycker inte om att stå med rötterna i vatten. Gödslas på våren, runt midsommar och senast månadsskiftet juli/augusti. Använd gärna Blåkorn som inte innehåller kalk. Tänk på den är löser sig snabbt, så använd inte för mycket så att rötterna blir svedda.

Planteringsråd: Låt plantan stå och suga åt sig vatten i minst 30 min innan du ska plantera den. Gräv en grop som är ca 50-60 cm djup och bred. Blanda tillgänglig jord med minst 1/3 plantjord, växttorv eller barkkompost. Ta bort plastkrukan och sätt plantan i gropen så att rotklumpen hamnar strax under markytan. Vattnas regelbundet med ca 1-3 veckors mellanrum den första växtsäsongen. Gödslas på våren med specialgödsel för barrväxter eller naturgödsel. Beskäring behöver endast ske för att toppa vid önskad höjd eller för att begränsa tillväxten. I torra perioder och på hösten är det viktigt att vattna. Barrväxter förlorar vatten genom sina barr på våren när solen börjar värma och får inte suga upp vatten från marken om den fortfarande är frusen. Detta kan ge torkskador, som ofta feltolkas som vinter- eller köldskador. Du kan förhindra avdunstning genom att täcka växterna med skuggväv eller fiberduk.