Lediga Jobb

 

Lediga jobb hos oss hittar du på vår Jobbsökartjänst.

 

 Vad Vi Erbjuder

 

Inspirerande miljö med trevliga kollegor

Plantagen medarbetare är ”jordnära” med en stark och genuin vilja att göra ett bra arbete och nå resultat. Det finns många skäl till att börja arbeta på Plantagen, men frågar du medarbetarna varför de stannar kvar är det vanligaste svaret ”på grund av kollegorna”.
Att arbeta i våra ljusa, vackra butiker med all härlig grönska är också något som många av våra medarbetare tar upp som plus. 

Delaktighet

Vi är ett stort, litet företag. Med det menar vi att vi är stora sett till antal medarbetare, omsättning och antalet butiker i flera länder. Men vi är ett litet företag sett till att vi har en organisation med korta beslutsled, prestigelöshet och där vi involverar medarbetare för vår verksamhetsutveckling.
Du kommer i allra största grad få vara delaktig i Plantagens fortsatta framgångar.

Kunden i fokus

På Plantagen har vi kunden i fokus i allt vi gör. Detta innebär att vi alltid tänker på hur våra beslut och handlingar påverkar kunden, allt från hur vi bemannar och är tillgängliga till hur vi har våra möten och hur vi reser.

Prova, och prova igen

Det är okej att göra misstag – det gör alla. Det viktiga är att man lär sig av misstagen och tar sig vidare, klokare och mer stärkt än innan.

Karriär

Karriär på Plantagen gör du genom att göra ett bra jobb där du är idag. Genom påvisat goda resultat och ansvarstagande.
Plantagen finns i Norge, Sverige, Finland och Danmark och vill du så finns det goda möjligheter till att arbeta i annat land. Vi fortsätter även att expandera, så är du intresserad av att arbeta i en helt ny butik, men ny organisation och ny marknad så finns det goda möjligheter till det.

Socialt ansvar, miljö

Vi vill att våra medarbetare ska kunna vara stolta över att jobba på Plantagen. Miljö och sociala frågor är viktiga för Plantagen och något som vi vill bli bättre på. Vi samarbetar idag med BSCI, skänker pengar till välgörande ändamål, som till flickhemmet i Garissa/Kenya.   Den miljövänlige nedbrytbara krukan och pant på platskrukor är ett par bra exempel på hur vi försöker bidra till en bättre miljö. 

Ett företag för livets alla skeden

Oavsett var i livets skede du befinner dig så är Plantagen ett företag för dig. Våra kunder representerar ett brett spektra av människor och det vill vi spegla på Plantagen.

Förmåner

Förutom lön erbjuder vi dig en kombination av en trygg, konkurrenskraftig lön, olika personalförmåner, goda förutsättningar för utveckling och en inspirerande arbetsmiljö. 

Att utvecklas på Plantagen

På Plantagen är utvecklingsmöjligheterna stora och det är du själv som avgör hur du ska utvecklas.
Eftersom Plantagen är ett företag som finns i flera länder, med stark expansionstakt, och dessutom med många olika verksamheter finns det goda möjligheter att göra karriär både utomlands och att byta inriktning, men att ändå stanna inom Plantagen.

 


  

Din Profil

 

Vi behöver kontinuerligt finna nya medarbetare till butikerna då många antar nya utmaningar och tar nya tjänster inom vår svenska och nordiska organisation.
Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom vår nordiska organisation. Vi har skapat en organisation där det ska vara lätt att utveckla sig och prova på nya utmaningar både i butiksdriften eller i en backoffice funktion eller i en ledarroll.

I butik har vi många olika ansvarsområden – inneväxtansvarig, uteväxtansvarig, plantskoleansvarig, torrvaruansvarig. Vårt företag kännetecknas av högt i tak, nära till skratt, jordnära och hög servicekänsla

Du behöver ha minst ett års arbetslivserfarenhet, gärna från detaljhandeln, vara 18 år fyllda och ha ett stort intresse för trädgårdsliv samt en naturlig förmåga att ge service. Ditt hjärta klappar för kunden

Du är en driftig och handlingskraft person som gillar högt tempo och mötet med kund. Vara med och skapa en kommersiell butik samt öka kundupplevelsen.

 

 


 

 

 

Vad säger våra medarbetare

 

Johan Orre, butikschef Stockholm - Frescati

Johan Orre

Vad var det som gjorde att du sökte jobb på just Plantagen?
- Jag har arbetat med växter och blommor i hela mitt yrkesverksamma liv och brinner verkligen för det. När livet sedan tog en oväntad väg som jag inte räknat med var valet att börja arbeta på Plantagen inte långt borta.

Vad innebär det att vara butikschef (på Plantagen)?
- Att vara butikschef innebär för mig främst att vara ledare och förebild för mina medarbetare, att som ledare kunna skapa förutsättningar till förändringar som leder till nöjdare kunder, gladare personal, högre försäljning och så vidare. Att butiken och dess medarbetare som lag alltid, i alla situationer, gör sitt bästa för både kunder och för att nå butikens uppsatta mål är det som driver mig.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig (på Plantagen)?
- Ingen dag är den andra lik och det är just det som är utmanande men samtidigt väldigt stimulerande. Att arbeta i butik ställer naturligtvis krav på produktkunskap men kundkontakter och personalfrågor är sådant som ständigt är närvarande.

Vad tycker du är roligast med ditt jobb (på Plantagen)?
- Frihet under ansvar! Att tillsammans med mitt lag gemensamt driva butiken mot uppsatta mål.

Vilka är de största utmaningarna som butikschef (på Plantagen)?
- Företaget befinner sig mitt i en förändringsprocess och det ställer stora krav på den enskilda individen. Att hitta sin egen motivation, våga fatta tuffa beslut och stå bakom dem kan ibland vara nog så krävande. Samtidigt är det viktigt att man själv mår bra i detta och kan känna en styrka i den gemenskap som det innebär att arbeta i ett större företag.

Du arbetar även med andra uppgifter vid sidan av din roll som butikschef, berätta!
- Jag är talesperson för Plantagen i olika sammanhang. Det kan vara pressvisningar, marknadsevent eller andra forum där Plantagen möter kunder eller representanter för press och media. Vidare så skriver jag material som används i vår kundkommunikation i våra butiker och på sociala media. Att möta människor i olika sammanhang för att tala om växter och hur växter kan få oss människor att må bättre är ett fantastiskt jobb och jag är stolt över att ha fått den möjligheten.