Plantagens bukett gör skillnad för Världens Barn

Plantagens bukett gör skillnad för Världens Barn

Plantagen stödjer Världens Barn som är ett unikt samarbete mellan Radiohjälpen och 21 humanitära organisationer. 50 kronor per bukett går oavkortat till Radiohjälpens insamling för Världens barn. 

Plantagens Världens barn-bukett gör skillnad för Världens Barn och är en vacker bukett i orange och vitt, med germini, lilja, santini-kryss och busigt gräs till förmån för Världens barn. Vid köp av vår vackra Väldens Barn-bukett går 50 kronor oavkortat till Radiohjälpens insamling för Världens Barn som räcker bland annat till ett hälsopaket för nyfödda i Afghanistan, skolmat för ett barn i en månad i Uganda samt ett babypaket med blöjor och kläder till nyfödda.

Världens barn

Fakta om Världens Barn 2016

Det räcker pengarna till:

• 26 kr räcker till en vaccinationsdos.

• 50 kr räcker till hälsopaket för nyfödda.

• 100 kr räcker till skolavgiften för ett barn per månad i burmesisk skola.

• 200 kr räcker till behandling av 64 barn med lunginflammation.

• 300 kr räcker till att ge 90 undernärda barn varsitt mål mat.

Världens Barn är ett unikt samarbete mellan Radiohjälpen och 21 humanitära organisationer, SVT och Sveriges Radio. De organisationer som ingår är Afrikagrupperna, Clowner utan Gränser, Diakonia, Erikshjälpen, Föräldralösa Barn, Hoppets Stjärna, IM/Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, KFUM, Lions, Läkarmissionen, PMU, Plan Sverige, Rädda Barnen, Röda Korset, SOS-Barnbyar, Svenska Afghanistankommittén, Svenska kyrkan, Unicef, We Effect, och Vi-skogen.

Mer om Världens Barn

Läs mer om alla de olika projekt som stöds av Världens Barn här >>

Källa: Världens Barn 

·