Smaragdtuja, spiral

Smaragdtuja, spiral

1 290,00  
Kompakt tuja med frisk grön färg, också på vintern. Växer långsamt, behöver klippas för att behålla spiralformen. Klipp ofta och lite. Anspråkslös.
Thuja occidentalis 'Smaragd' 15L
Försäljningsperiod från: April
Försäljningsperiod till: September
EAN 4017891862545
Höjd 130
Storlek innerkruka 34 cm
En mycket vacker tuja med intensivt gröna barr. Håller färgen väl under vintern. Denna formklippta tuja passar utmärkt som solitärväxt i bädd, eller i en stor kruka med till exempel sommarblommor längs kanten.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i sol eller halvskugga.

Trivs i jämnt fuktig, väldränerad, neutral till lätt sur jord. Vill vara jämnt fuktig.

Planteringsråd: Låt plantan stå och suga åt sig vatten i minst 30 min innan du ska plantera den. Gräv en grop som är ca 50-60 cm djup och bred. Blanda tillgänglig jord med minst 1/3 plantjord, växttorv eller barkkompost. Ta bort plastkrukan och sätt plantan i gropen så att rotklumpen hamnar strax under markytan. Vattnas regelbundet med ca 1-3 veckors mellanrum den första växtsäsongen. Gödslas på våren med specialgödsel för barrväxter eller naturgödsel. Beskäring behöver endast ske för att toppa vid önskad höjd eller för att begränsa tillväxten. I torra perioder och på hösten är det viktigt att vattna. Barrväxter förlorar vatten genom sina barr på våren när solen börjar värma och får inte suga upp vatten från marken om den fortfarande är frusen. Detta kan ge torkskador, som ofta feltolkas som vinter- eller köldskador. Du kan förhindra avdunstning genom att täcka växterna med skuggväv eller fiberduk.