Vildkaprifol

Vildkaprifol

129,00  
Buskig klätterväxt med vackra rödrosa blommor med gräddgul insida på sensommaren och hösten. Blommorna har en utsökt, mycket stark doft. Klarröda, små bär på hösten. Anspråkslös.
Lonicera periclymenum 'Serotina' 2L
Försäljningsperiod från: April
Försäljningsperiod till: Juli
EAN 8714339019030
Höjd 70
Bredd 50
Storlek innerkruka 17 cm
Kan ge magbesvär vid förtäring. Lyckad förädlad form av vildkaprifol. Växer kraftigt med 3-4 m långa rankor. Tål vind, luftföroreningar och viss skugga. Passar bra intill vägg med spaljé, staket, pergola och som marktäckare.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i sol eller halvskugga.

Gödslas med fullgödsel eller naturgödsel på våren, vattnas vid långvarig torka. Lättskött, men trivs bäst i väldränerad, jämnt fuktig och näringsrik jord.

Sätt plantan i en hink med vatten innan plantering så den blir helt genomfuktad. Gräv en grop som är ca 60 cm djup och bred och blanda befintlig jord med minst en tredjedel ny planteringsjord. Om växten ska planteras mot en husvägg bör avståndet till denna vara minst 50 cm. Jorden blir för torr närmare väggen. Ta plantan ur krukan och sätt den i gropen. Fyll gropen med jordblandningen, tryck försiktigt till med händerna. Vattna rikligt. Ge plantan stöd i form av t.ex. en spaljé. Beskäring och fortsatta skötselråd. Kräver i regel bara lättare putsning av fula och döda grenar. Om växten börjar bli för stor och vid kan man gallra eller beskära den radikalt för att få den att börja om på nytt. Gödslas med fullgödsel eller naturgödsel på våren, vattnas vid långvarig torka.