Vildvin

Vildvin

129,00  
Starkväxande klätterväxt med stora, gröna femdelade blad. Karminröd höstfärg, finast i full sol. Klättrar endast med klängen och behöver något att klättra mot, t ex en spaljé.
Parthenocissus vitacea 2L
EAN 8714339026236
Höjd 70
Bredd 50
Storlek innerkruka 17.0
Kan ge magbesvär vid förtäring. Växtsaften kan orsaka hudirritation. Kraftig och snabbväxande klätterväxt som klättrar med hjälp av klängen. Tålig mot torka och inte så krävande. Fin över staket och murar. Behöver ha något att klättra i. Den bästa klätterväxten för att hänga över murar och bergväggar. Tålig.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i sol eller halvskugga.

Gödslas med fullgödsel eller naturgödsel på våren, vattnas vid långvarig torka.

Sätt plantan i en hink med vatten innan plantering så den blir helt genomfuktad. Gräv en grop som är ca 60 cm djup och bred och blanda befintlig jord med minst en tredjedel ny planteringsjord. Om växten ska planteras mot en husvägg bör avståndet till denna vara minst 50 cm. Jorden blir för torr närmare väggen. Ta plantan ur krukan och sätt den i gropen. Fyll gropen med jordblandningen, tryck försiktigt till med händerna. Vattna rikligt. Ge plantan stöd i form av t.ex. en spaljé. Beskäring och fortsatta skötselråd. Kräver i regel bara lättare putsning av fula och döda grenar. Om växten börjar bli för stor och vid kan man gallra eller beskära den radikalt för att få den att börja om på nytt. Gödslas med fullgödsel eller naturgödsel på våren, vattnas vid långvarig torka.