Alla hjärtans dag 14 februari

Alla hjärtans dag 14 februari

Fyll denna kärlekens dag med snittblommor. Låt varje vrå av ditt liv och hem växa, grönska och blomma. Både gröna och blommande växter förgyller, harmoniserar och renar ditt hem till en härlig plats att vistas på. Ge dina nära och kära ett stort fång blommor t.ex. röda rosor, krispiga tulpaner eller en välkomponerad bukett med blandade skönheter.

Dagens troliga uppkomst

Alla hjärtans dag eller Valentins dag har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden. Kopplingen till romantik och kärlek uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin.

Våra favoriter

Den klassiska röda rosen är givetvis en av de mest populära blommorna denna dag, vacker både i ensamt majestät och i en bukett, för många ett givet kort till sin älskade, livskamrat, fru, man, mamma, mormor/farmor...Rosbuketter med mixade färger ger en livligare känsla och kan passa till bästa vännen, svärmor, systern...Till den riktigt trendkänsliga kan en mer långlivad grön växt som kaktus, mostera eller aloe vera vara väldigt uppskattat.

Antalet rosor talar sitt språk

Röda rosor betyder generellt – Jag älskar Dig.

En blomma betyder – Du är mitt allt.

Tre blommor betyder – När får jag träffa dig igen?

Röda blommor betyder – Jag räknar dagarna tills vi möts igen

Rosa blommor betyder – Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet.

Mata fåglarna

Med tanke på Alla hjärtans dags uppkomst kan det vara på sin plats att ge fåglarna en ny omgång frön, nötter och talgbollar så även de kan fira trots att vinter och kyla håller sitt grepp om buskar och träd.

Läs mer om våra: Snittblommor och buketter