Andas in – andas grönt i januari

Andas in – andas grönt i januari

Låt det nya året bli ett grönare år! Vi laddar för mängder av nyheter med fräscha gröna växter som renar vår inomhusluft och som är lättskötta. 

Med hjälp av miniväxter kan du skapa installationer med hjälp av många olika sorter och göra en egen samling. Andra nyheter är XL-växter som fyller sin funktion på samma sätt som en snygg möbel eller inredningsdetalj. Här kan du se mer av årets nyheter, trendiga och lättskötta växter.

Vårens dofter och färger

Tjuvstarta våren inomhus med vårlökar i kruka. Pärlhyacint och kungsängsliljor är några av de sorter som kommer först. Plantera gärna ihop flera i en vid skål eller kruka och dekorera med mossar eller småsten. Det ger ett imponerande arrangemang som sprider glädje både till vardag och fest.

Primula sprider en vårig och fräsch doft runt omkring sig, flera stycken i en vid kruka ger en maffig effekt med hög färgintensitet. Primulan håller längre i lite lägre temperaturer och passar därför även i ett frostfritt uterum.

Önskar du en mjukare känsla i ditt fönster eller på bordet är hortensia en storblommig favorit, färgerna går i blått, rosa, vitt och lila. Hortensian blommar länge, bara den får rikligt med vatten regelbundet, och kan även planteras ute i större kruka när sommaren kommer.

Tulpaner för krispig vårkänsla

Redan i januari kan vi förnimma känslan av vår under soliga dagar, tulpanen förstärker den och sprider glädje med sitt enkla och färgglada uttryck. En mixad bukett tillsammans med en grön kvist ger en lite vildare känsla medan t.ex. vita eller mörkt lila är mer stilrena. Tulpaner är också fina att sätta en och en i mindre vaser i grupp eller enskilt där platsen är begränsad som t.ex. i badrummet eller på sängbordet.

Starta igång vårsäsongen med att så ett frö

Utforska årets frösortiment i våra butiker, kom och låt dig inspireras, botanisera och planera inför vårens odlingar och projekt.

I trädgårdens vila

Även om trädgård och uteplats ligger i vila är det full fart på de fåglar som valt att övervintra här i norden. Hjälp dem med näringsrika och feta nötter så klarar de kölden bättre. På de platser det faller mycket snö kan man lätta på snötyngden från buskar och häckar så grenarna inte knäcks. När vårsolen tittar fram är det bra att täcka vintergröna buskar med säckväv eller vinterväv så de inte torrfryser och blir bruna. Låt täckningen sitta kvar till marken har tinat helt.

Hitta rätt växt: