Postnummer |
Obs!
Tillgängligheten av varor i butik kan skilja sig, därför kan en vara i din varukorg tas bort när du byter butik.

Ge bort ett presentkort till någon du tycker om

Augusti – tillbaka efter sommarsemestern

Augusti – tillbaka efter sommarsemestern

När sommarens lata dagar är avnjutna kan det vara ganska skönt att komma in i vardagens rutiner även om det kanske känns lite jobbigt att börja jobba igen. Oavsett så kan fix i trädgård och på uteplats, förnya och ändra om bland växterna inne vara en härlig sysselsättning för att komma igång efter semestern.

Tillbaka till växtvardagen

Inne

Vissa gånger kan växter ge upp under sommaren i brist på vatten och kärlek eller för att värmen blivit för hög. Gå igenom växterna i ditt hem och se vad som behöver ersättas eller fräschas upp. Samtidigt kan det vara roligt att ändra om, kanske hittar man någon ny hylla, bänk eller byrå som behöver dekoreras med några nya växter och krukor? Förhöj välbefinnandet med härliga snittblommor, det är fint att blanda köpta med vilda och från naturen.

Odla på sensommaren

Åter tillbaka från semestern är det lättare att passa och sköta sina odlingar. Sensommaren är en utmärkt tid att så sallat, ruccola, en omgång sockerärtor eller varför inte spenat? Grödorna kan odlas på många olika ställen såsom i pallkrage, landet eller i krukor inne och ute. Beroende på var i landet du bor hinner du kanske med fler omgångar innan frosten kommer. Vissa sorter går även utmärkt att så under hösten för att skördas våren efter.

Trädgård

Efter några veckor utan tillsyn kan trädgården behöva lite kärlek.

  • Gräsmattan behöver klippas och gärna få en omgång gödsel.
  • Rabatter och områden kring häckar och buskar behöver rensas så att inte ogräset tar all näring och vatten.
  • Även buskar, träd och perenner behöver en gödningsgiva nu, välj till exempel Algomin trädgård som inte innehåller så mycket kväve vid gödsling på sensommar och höst.
  • Under juli, augusti, september kan man beskära det mesta i trädgården, även lite känsligare buskar som vi brukar kalla för ”blödare”.
  • Nu är det även bra tid för plantering och färdigställande av påbörjade projekt i trädgården.
  • Sist men inte minst bör du ge dig tid att njuta i din trädgård.

Terrass och balkong

Växter i krukor på din uteplats kan behöva ses över efter semestern. En nystart med härliga astrar, kärleksört, gräs, echinaea och krysantemum i varma färger ger sensommarkänsla. Har du en sen semester kan du gå direkt på ljung och kål som står sig fint till långt in på vintern. Nu börjar kvällarna bli mörkare och det är mysigt att lysa upp din uteplats med ljusslingor och lyktor. Några extra plädar kan vara skönt att värma sig med under kyliga kvällar.

Mer tips för sensommaren

Läs mer och höstsådd här >>
Läs mer om JAS-beskärning här >>

Plocksallat 'Green salad bowl'

3990
5 FÖR 4
Läs mer

Rucola

1990
5 FÖR 4
Läs mer

Gräsgödsel

10 L, Flerfärgad

199:-
Läs mer

Sekatör sidoskär justerbar

Längd 21 cm

149:-
Läs mer
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc