Björnbär ’Black Satin’, på spalje

Björnbär ’Black Satin’, på spalje

449,00  
Taggfritt björnbär med goda, sötsyrliga svarta bär. Skär bort de grenar som gett bär efter skörd. Trivs i väldränerad, mullrik, fuktighetshållande jord i soligt och varmt läge.
Rubus fruticosus 'Black Satin' 5L
Försäljningsperiod från: Maj
Försäljningsperiod till: Juli
EAN 4017891316413
Höjd 85.0
Storlek innerkruka 23.0
’Black Satin’ har stora ovala bär med en riklig skörd och kan lätt plockas från de taggfria grenarna. Björnbärssorten är ett perfekt val om du vill slippa taggar och kanske har barn i trädgården som vill plocka själva. Bären mognar fram efter hand, från september till oktober, de är helt mogna när de enkelt lossnar från busken. Plantera din björnbärsbuske mot en södervägg, plank eller en mur, då trivs den allra bäst och får rankor som blir 1,5-2 meter långa. Björnbär är både gott och nyttigt, fyllda med antioxidanter, tanniner och vitaminerna C, E och K. Ät dem direkt från busken eller använd till desserter, smothies, sylt eller marmelad. Skydda dina bär med ett fågelnät så du får dina bär för dig själv. ’Black Satin’ får rosa/vita blommor som är mycket omtyckta bin och fjärilar. Björnbär är egentligen en frukt, då bäret är en stenfrukt. Självfertil.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs i väldränerad, mullrik, fuktighetshållande jord i soligt och varmt läge. Nyplanterade björnbärsbuskar behöver rikligt med vatten den första tiden. Även under torra perioder kan man behöva vattna för god skörd. Gödsla gärna björnpärsplantorna i april-maj. ’Black Satin’ bär frukt på tvåårsskotten. Ta bort de grenar som burit frukt efter skörden. Du kan föröka din björnbärsbuske på flera sätt. Tex med avläggare, den rotade toppen klipps sedan av och sätts på sin rätta plats. Eller med sticklingar. Vinterskydda din björnbärsbuske med fiberduk. ’Black Satin’ är självfertil.