Blomjord med leca, 15L

Blomjord med leca, 15L

69,90  
Plantagens egna blomjord med leca är ett bra val för gröna och blommande krukväxter. En lucker och näringsrik jord som passar till omplantering av de flesta vanliga inomhusväxter.
Beställ online med hemleverans

Du som bor i Stockholm och Uppsala kan köpa jord online med hemleverans från Plantagens digitala popup-butik - Beställ här >>

Försäljningsperiod från: Januari
Försäljningsperiod till: December
Varumärke Plantagen
EAN 7058782362536
En porös och näringsrik jord, särskilt bra till växter i stora krukor samt till långtidsvattnande krukor inomhus. En påse med 15 liter av Plantagen Blomjord med leca räcker till antingen 22 krukor med Ø12 cm, 10 krukor med Ø17 cm eller 3 krukor med Ø21 cm.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Vattna växterna, gärna dagen före omplantering. Luckra upp den nya jorden en stund innan användning. Lossa växten från den gamla krukan. Ta bort löst sittande jord och skär bort döda och överflödiga rötter med en vass kniv eller sax. Fyll lite ny jord i en ren kruka, sätt ner plantan och fyll på mer jord. Knacka till krukan så att jorden sätter sig och vattna. Skydda växten mot skrap sol under den första tiden när den rotar sig. Stora växter är ofta besvärliga att plantera om. Ett utmärkt sätt att vitalisera jorden är att byta ut 5–10 cm av ytskiktet. Gör det minst en gång per år.

En öppnad säck bör stängas så gott det går, så att jorden inte torkar ut. Det är bäst att låta frusen jord tina av sig själv i solen.