Blommor för både inne och ute

Våra blommor hjälper dig inreda med färg och doft hela året. Vi har blommorna för balkongen eller uteplatsen, för vardagsrummet eller köket, eller för någon helt annan plats i ditt hem.

Här visar vi ett urval av de blommor som du hittar i Plantagens butiker runt om i landet. Läs vidare och låt dig inspireras, eller hoppa direkt ner och se ett urval av våra blommor.

Blommor för alla rum

Blommor inne

I Sverige är vi av förklarliga skäl inomhus stora delar av året, och då blir det än viktigare att inreda sitt hem med blommor. Som tur är har vi mängder av vanliga och ovanliga blomsorter. Från klassiska och väldigt billiga rosor, till mer ovanliga varianter av hortensia, eller spektakulära rosenkallor. Ta en titt på våra inomhublommor, och vi tror att du snart kommer att förstå hur du bäst piffar upp ditt hem på blommigt vis.

Balkong eller uteplats - vilka blommor ska du välja?

Blommor ute

För dig som vill uppleva blomsterprakt på din balkong eller veranda finns det givetvis mängder av alternativ bland våra säsongsväxter. Särskilt bland våra sommarblommor hittar du blommorna som är anpassade för ett liv utomhus, i ett brett spektrum av färger och former.

För mer tåliga blommor rekommenderar vi att du låter dig inspireras bland våra höstblommor, eller varför inte ta en titt på våra julväxter?

Missa inte orkidéerna

En orkidé blir enkelt en naturlig fokuspunkt i hemmet, och vi har flera häftiga varianter i våra butiker. En orkidé är verkligen blomman för dig som vill ha något utöver det vanliga. Se vårt utbud av orkidéer.

Snittblommor och vaser

Givetvis hittar du prisvärda och vackra snittblommor hos Plantagen. Rosor, tulpaner och andra blommor som du själv kan kombinera i någon av våra vaser. Vi har även färdiga buketter som fungerar hela året, samt specifika buketter framtagna för studenten, midsommar eller andra högtider. Vi har också alltid garanti på snittblommor, är du inte nöjd är du välkommen tillbaka till butiken inom fem dagar för att få nya blommor!

Konsten att välja rätt blomma

Vilka blommor du till slut väljer är givetvis i slutändan en fråga om personlig tycke och smak, men här listar vi några exempel på de olika blommor du hittar i våra butiker. Observera dock att blomutbudet kan variera över säsong och mellan våra olika butiker.

  • Rosor - vi har rosor i mängder av färger och former, och vi slår gärna ett extra slag för våra "Bighead"-rosor, stora rosor på kraftig stjälk.
  • Brudslöja - givetvis en perfekt kombinationsblomma ihop med rosor, men också en växt som utan problem kan stå för sig själv.
  • Kalanchoe - en spännande blomma i en bukett som verkligen lyser upp hemmet.
  • Bollkryss - en svensk klassiker som verkligen lever upp mot slutet av sommaren. Vi har bollkryss i många storlekar och f'ärger, redo att sättas i någon av våra utekrukor. Besök din närmaste butik och experimentera med kombinationerna själv!
  • Lobelia - en blomma som gäör sig väldigt bra i en ampelkruka i trädgården eller på balkongen, dessutom väldigt lättskött.
  • Penséer - en given vårblomma som klarar av den svenska vårens varierande väder. Se gärna våra billiga storblommiga penséer.
  • Förgätimej - lättskött växt som gör sig väldigt bra ihop med andra blommor i en stor kruka, blomlåda eller i en rabatt.
  • Cyklamen - denna fleråriga blomma har häftiga hjärtformade blad med silvriga stråk.
  • Ljung - en klassiker i den svenska blomfloran! Särskilt bra under hösten då den verkligen ger färg när kvällarna blir mörkare.
Här nedanför ser du dessa och andra blommor du hittar hos Plantagen - men allra bäst upplever du givetvis blommorna på plats i butik.

 

 

Till startsidan | Hitta din butik och se öppettider