Blomster till din midsommarnattsdröm

Blomster till din midsommarnattsdröm

Ljuset, förväntningar inför sommaren, glada barn, midsommarbål, blommor, dans och lekar runt midsommarstången. Midsommarafton är en stor högtid i finaste blomstertid. På Plantagen har vi laddat butikerna med blommor för alla platser du kan tänkas vilja fylla med glädje och färg.

Plantera sommarblomster på altan och balkong

Plantera härligt somriga blommor som pelargoner, margeriter, stjärnöga, lobelia, dahlia och lavendel i dina krukor, balkonglådor och amplar på altan och balkong. Duka midsommarbordet med buketter och snittblommor och förgyll ditt köksfönster med doftande kryddor. 
Här kan du läsa med om hur du kan dekorera för sommarens fester >>

Hylla växtligheten och ljuset på årets längsta dag

Midsommar firas i norra Europa och kanske främst i Sverige och Finland i anslutning till sommarsolståndet. Högtidens ursprung är delvis oklar och traditionen har influerats av både kyrkan och gammal hednisk tro.

I Sverige firas midsommar för att glädjas över växtligheten och ljuset på årets längsta dag - även om den inte alltid infaller just på sommarsolståndet utan istället på fredagen som ligger närmast. Blommor, midsommarstång, blomsterkransar, dans och sill är starkt förknippade med svensk midsommar som också har blivit en symbol för Sverige i världen. 

Sju sorters blommor under kudden

En av traditionerna på midsommar är att plocka sju eller nio sorters blommor att lägga under kudden på midsommarnatten för att sedan drömma om vem man ska leva sitt liv med. Vi tipsar om några av dessa klassiska blomster som är: Margerit, Dahlia, Lavendel, Småpetunia, Lobelia. 

Så binder du en midsommarkrans i 4 enkla steg >>


Vill du veta mer?

Här finns tips, inspiration, och råd om hur du sköter dina snittblommor >>