Butterfly Blue Collection Mix

Butterfly Blue Collection Mix

99,90  
En noga utvald blandning av vårblommande lök i blå nyanser till våra bin, humlor och fjärilar. Blommar från vår-sommar. Höjd ca 15-60 cm. Trivs i sol-halvskugga i väldränerad jord. 50st/förpackning.
Försäljningsperiod till: Februari
EAN 8711148241003
Bin, humlor och fjärilar behöver pollen och nektar redan från tidig vår till sen höst. Hjälp dem gärna på traven att hitta sin första färska mat. Plantera vårblommande lök i din trädgård eller vid din uteplats, både till dig själv och till glädje för våra viktiga pollinerare. Många vårblommande lökar är det allra första som blommar i trädgårdar och rabatter. Insekterna kommer att älska det! Butterfly Blue Collection innehåller: 25 stycken lökar av Armenisk Pärlhyacint. Blommar med små klockformade blå blommor i april-maj. 15 stycken lökar av Balkansippan ’Blue Shades’. Får blålila blommor med gul mitt som blommar i april-maj. Balkansippan har mörkgröna, handflikiga blad som blir vacker som marktäckare. Med tiden sprider den sig med både sidoknölar och rotskott. 3 stycken lökar av Hyacint ’Delft Blue’. Blommar i maj med starkt doftande och vackert blålila blommor. 7 stycken lökar av Azurlök. Blommar med dussintals små stjärnformade blå blommor i juni-juli. Azurlökens blommor blir cirka 5 cm i diameter. Förpackningen innehåller 50 stycken lökar. När hösten kommer är det rätt tid att plantera vårblommande lök eller höstlök som det också kallas. De flesta sorter blommar lång innan perenner och buskar har kommit igång på våren. Att plantera till exempel snödroppar, krokus, narcisser, tulpaner och allium är ett snabbt och enkelt sätt att tidigt få en fantastisk blomsterrabatt till din trädgård. Plantera gärna många tillsammans i grupp så blir det ett imponerande intryck. Det går också utmärkt att plantera vårblommande lök i krukor. Förbered krukorna redan på hösten. På våren kommer det blomma vackert vid din entré eller balkong. När du planterar blommande lök i kruka går det utmärkt att också plantera aktuella säsongsväxter högst upp i krukan. Till exempel ljung, krysantemum eller alunrot tillsammans med någon vintergrön barrväxt. Kom bara ihåg att plocka bort säsongsväxterna när våren kommer.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Plantera i soligt läge, i väldränerad jord. Sätt löken med den spetsiga delen uppåt, på ett jorddjup som motsvarar 2 till tre gånger lökens storlek. Vattna de nyplanterade lökarna för att sätta igång rotbildningen. Skydda gärna planteringen med höstlöv inför vintern. Tillför lite blodmjöl innan lökarna blommar för en extra energikick och för att främja lökbildning. Ta bort vissnade blommor direkt efter blomning men låt stjälk och blad vissna ner, så dess viktiga näring går tillbaka in i löken.