Buxbom bollformad H30 cm

Buxbom bollformad H30 cm

199,00  
Vintergrön buxbom med små, glänsande blad som är formklippt till en boll. Långsamväxande. Fin i rabatt eller kruka. Trivs i fuktighetshållande, väldränerad, kalkrik jord. Skyddas mot stark vårsol.
Buxus sempervirens 'Arborescens' 5L
Försäljningsperiod från: Januari
Försäljningsperiod till: December
EAN 4017891860718
Höjd 30
Storlek innerkruka 23.0
Lättskött och elegant boll av buxbom. Buxbom är en lättplacerad trädgårdsväxt och trivs på de flesta platser i din trädgård. På senvintern och våren bör du täcka dina buskar med skuggväv så att bladen inte torkar ut i den starka solen. För att behålla sin bollform behöver buxbomen ansas 1-2 gånger i slutet av juni, början av juli. Ansa under en molnig dag för att busken inte skall bli skadad på klippytorna samt skydda gärna busken från sol några dagar efter. Buxbomen tål också kraftig beskärning, detta görs med fördel på vårvintern.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs i fuktighetshållande, väldränerad, kalkrik jord på en lätt skuggig till en ljus och solig plats. Vattna under torrare perioder med lite nederbörd. Speciellt viktigt om den är planterad i kruka. På senvintern och våren bör buskarna täckas med skuggväv så att bladen inte torkar ut i den starka solen. Beskär under vårvinter samt ansas i slutet av juni, början av augusti. Buxbom är lätt giftig. Använd handskar vid beskärning om du är allergiker.