Dekorera med Oleakrukor

Dekorera med Oleakrukor

De klassiskt rena krukorna i terrakotta är inte bara unikt enkla i sin tidlösa design. De är dessutom frosttåliga och klarar temperaturer ner till -25 grader.

Med olika form, höjd och storlek gör Olea krukorna det lätt att odla grönsaker och dekorera med blommor även på riktigt små ytor.

Olea ger dig helt nya möjligheter att odla

Ta mynta till exempel, som ju är starkt växande och annars lätt konkurrerar ut andra kryddor i en odling. Ge myntan en egen Olea-kruka som smälter in bland de andra och ger de övriga kryddorna det utrymme som krävs.

Odla din egen potatis i Olea

  • Fyll med cirka 10 cm barkmull eller p-jord. 
  • Plantera 1–2 sättpotatisar i varje kruka och fyll på med jord. 
  • När potatisblasten börjar titta upp ska krukan ställas ljust och vattnas regelbundet. Men ställ den gärna lite halvskuggigt så jorden inte torkar ut. 
  • Det tar cirka två månader från att du satt potatisen till du har första skörden. Kolla under tiden genom att sätta ner fingrarna i krukan och känn hur stora potatisarna hunnit bli.

Oleakrukans historia

Vi bor allt mindre och till större del i städerna, trots det ligger lantbruk och odling många av oss varmt om hjärtat och odlingsgenen från förr i tiden ligger djupt rotad. För att göra det lättare att odla på liten yta har vi på Plantagen tillsammans med Kroonform design arbetat fram Oleaserien. Galestro leran gör att Oleaserien håller en hög kvalitet därför klarar den så låga ute temperaturer dessutom är den producerad i Olivträdens Mecka.

Läs mer om våra praktiska och vackra utekrukor >>