Den nya trenden: häng upp tuffa Airplants

Den nya trenden: häng upp tuffa Airplants

Airplants är lättskötta växter som lever utan jord och kan hängas upp i små glaskulor eller läggas på fat och i skålar. Även fast de är så små rensar de luften och tål att glömmas bort då och då.

Placering

Plantorna gillar ljusa platser utan direkt solljus som kan bränna topparna på bladen. Vill du hänga eller placera dem en bit in i rummet kan en växtlampa hjälpa plantorna att trivas.

Vatten

Airplants eller ”luftplantor” behöver precis som alla växter vatten ibland. Antingen kan du spraya dem ett par gånger i veckan eller lägga dem i en skål med vatten knappa halvtimmen varannan vecka. Låt dem därefter torka ordentligt i basen så de inte riskerar att ruttna. Om plantans blad är stängda och lite ihoprullade behöver den mer vatten, lägg den i ett långbad så har den chans att återhämta sig. En pigg och frisk planta har vidöppna blad.

Gamla blad och nya skott

Om några blad längst ner har gett sig helt kan dessa försiktigt tas bort, nya blad kommer sedan växa fram. Friska och välmående airplants kan även producera nya små skott. Dessa kan du om du vill, försiktigt skilja från sin förälder när de nått en tredjedel av moderplantans storlek.

Vill du veta mer?

Här finns tips, inspiration, och råd om hur du sköter dina växter >>

Fler tips och råd finns på: plantagen.se.