DIY – jularrangemang/julgrupp

DIY – jularrangemang/julgrupp

För dig som önskar vara lite kreativ så här inför julen kommer några handfasta tips på hur du kan komponera julens växter i ett härligt arrangemang.

Ett lågt jularrangemang på köksbordet eller soffbordet blir fint och framhäver blommorna lite extra. Välj ett fat eller låg skål, nytt eller gammalt och fyll på med lite jord, sen är det bara att sätta ner de blommor du gillar.

T.ex. 5-7 stycken hyacintlökar tillsammans med en liten glittrande silvergirlang. Eller några lättskötta minikalanchoe med en echeveria. Täck jorden med grönmossa och dekorera med några små äpplen.

Med 3-5 stycken amaryllisar i en stor skål får du ett maffigt och högt arrangemang, för att de ska stå stabilare när klockorna slår ut kan du lägga småsten runt lökarna och sedan täcka med mossa (det är snyggt att låta en bit av löken synas), någon jord behövs inte. Det är även fint att addera en liten batteridriven ljusslinga eller annan prydnad såsom en julgranskula, fågel eller ren.

Spraya mossan med vatten lite då och då så håller den sig grön och fin. För att förhöja julkänslan kan du lägga ut granris som en löpare på bordet. Placera ut ljus i arrangemanget eller lägg ut en batteridriven ljusslinga så är julstämningen ett faktum.

Se våra: julväxter och juldekorationer