Engelmannsvin

Engelmannsvin

129,00  
Starkväxande, självklättrande växt med klängen och häftskivor. Femdelade blad. Fin röd höstfärg. Trivs i väldränerad, näringsrik jord men är inte så krävande. Tork- och salttålig.
Parthenocissus quinquefolia var. Engelmannii 2L
Försäljningsperiod från: April
Försäljningsperiod till: August
EAN 8714339019337
Höjd 70
Bredd 50
Storlek innerkruka 17.0
Kan ge magbesvär vid förtäring. Växtsaften kan orsaka hudirritation. Kraftig och snabbväxande klätterväxt som klättrar med hjälp av klängen med sugfötter. Klättrar med sugskålar på murväggar, berg, trädstammar och träväggar.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i sol eller halvskugga.

Gödslas med fullgödsel eller naturgödsel på våren, vattnas vid långvarig torka.

Sätt plantan i en hink med vatten innan plantering så den blir helt genomfuktad. Gräv en grop som är ca 60 cm djup och bred och blanda befintlig jord med minst en tredjedel ny planteringsjord. Om växten ska planteras mot en husvägg bör avståndet till denna vara minst 50 cm. Jorden blir för torr närmare väggen. Ta plantan ur krukan och sätt den i gropen. Fyll gropen med jordblandningen, tryck försiktigt till med händerna. Vattna rikligt. Ge plantan stöd i form av t.ex. en spaljé. Beskäring och fortsatta skötselråd. Kräver i regel bara lättare putsning av fula och döda grenar. Om växten börjar bli för stor och vid kan man gallra eller beskära den radikalt för att få den att börja om på nytt. Gödslas med fullgödsel eller naturgödsel på våren, vattnas vid långvarig torka.