Fira in det nya året med en lyxig orkidé, tulpan- eller rosbukett

Fira in det nya året med en lyxig orkidé, tulpan- eller rosbukett

Inled det nya året med en härlig festbukett med olika sorters blommor och dekorationer i. Oavsett om du ska överraska en vän, dekorera festbordet eller bara njuta av vackra snittblommor till nyår är en lyxig nyårsbukett aldrig fel.

Till nyårsfest och dukning

Orkidéer är en utmärkt blomma att ta med som en gåva till nyårsfesten eller att dekorera nyårsbordet med. Tillsammans med silver och glitter ger den härlig feststämning. Samla många orkidéer tillsammans i en skål med grönmossa emellan, det ger ett maffigt intryck och ett härligt festarrangemang. Genom att lägga ut en batterislinga och rankor av murgröna på bordet får du extra liv i din dukning.

Lyxa till det med snittblommor

Till nyår är snittblommor härliga och lyxiga att inreda hemmet med. Köp rosor eller vita tulpaner och sätt ihop en egen nyårsbukett med lite gröna kvistar eller blåbärsris som skapar en lyxig och stämningsfull bukett som passar både till dig själv eller att ta med sig på nyårsfesten.

Ge bort som present

Vem skulle inte bli glad av en härlig bukett blommor? Välj exempelvis vitt för det vintrigt krispiga och silver för festkänslan och grönt för den spirande våren vi har framför oss. Vill du göra den extra lyxig kan du slå in den i cellofan (plast) och binda ett presentsnöre om. Vaser kan man aldrig få för många av, köp till en så får värden inga bekymmer med att hitta en som passar till den vackra buketten.

Så tar du hand om blommorna:

• Snitta blommorna med en vass kniv.
• Se till att så fort som möjligt sätta blommorna i vatten i en vas.
• Avlägsna eventuella blad från vattnet.
• Häll i 2/3-delar varmt vatten i vasen om den innehåller rosor. Tulpaner skall dock ha 1/3-del kallt vatten.
• Häll i näring.
• Fyll på vatten varje eller varannan dag, beroende på hur törstiga blommorna är.

5 dagars garanti

Om blommorna börjar se hängiga ut efter några dagar kan du snitta om stjälkarna och duscha bladen. Häll i nytt och rent vatten i vasen. Vi har 5 dagars garanti på alla våra snittblommor och hjälper dig gärna med nya om blommorna skulle vissna i förtid trots dina ansträngningar.

Inspiration och mer läsning:

Så lyckas du med snittblommor >>