Fredskalla - tålig växt ger livlig känsla

Fredskalla - tålig växt ger livlig känsla

Fredskallan (Spathiphyllum alana) är en av de vanligaste och tåligaste krukväxterna i våra hem. Fredskallan är uppskattad som krukväxt för sina vackra gröna blad och härliga vita blommor, och den är en av de bästa växterna som finns när det gäller luftrening.

Inred med fredskalla

Fredskallan ger rummet en skönare luft och livligare känsla. Lätt att placera på många ställen i ditt hem, även i lite mörkare utrymmen. Undvik stekande solvarma och dragiga platser. Använd en ytterkruka utan hål i botten så du lätt kan vattna igenom jorden ordentligt. Just nu är det trendigt att se växternas rötter. Skölj bort jorden och placera växten i en glasvas eller skål, med några fina stenar håller du rötterna på plats.

Fredskallan är en av de växter som klarar att stå med rötterna direkt i vatten. Byt vatten varannan vecka. Förhöj fredskallans elegans genom att placera den i en hög kruka, bygg upp med oasis under växten så har rötterna tillgång till fukt hela tiden. Du kan även köpa stora exemplar (ca 1 meter) av fredskallan och placera den i en stor kruka på golvet. Dess stora blad ger djungelkänsla. Fredskallan är en utmärkt växt att plantera i självvattnande krukor.

Tips: Fredskallan ingår i vårt stora sortiment av inneväxter >>

Vattning och skötsel

Vattna igenom plantan ordentligt med ljummet vatten och låt jorden torka upp något innan du vattnar igen. Känn med fingret, vattna när jorden är lätt fuktig. Duscha gärna hela växten en gång i månaden så håller sig bladen fräschare.

Rekommenderade Tillbehör