Nedbrytbara bio-krukor

Nedbrytbara bio-krukor

Alla som har planterat med vanliga plastkrukor vet förmodligen hur tidskrävande och opraktiskt det kan vara. Nu har lösningen kommit med bio-krukor som du kan plantera ner i jorden tillsammans med den tillhörande plantan, och som med tiden bryts ner naturligt. Resultatet – snabbare plantering, friskare rötter på växten och inget slit och släng av plastkrukor. Läs mer om fördelarna här!

Friskare växter med biologiskt nedbrytbara krukor

Bio-krukan

En biologiskt nedbrytbar kruka har många fördelar utöver dess rustika och lite häftiga utseende.

  1. Planteringsbar. Du behöver inte separera plantan från bio-krukan och slänga den eller lägga den på hög som du måste göra med plastkrukor. Med tiden bryts den ner och blir mull. Du undviker på så sätt slit och släng och sparar tid.
  2. Växtrötterna stärks. Om man rycker upp rötterna från krukan och byter jord, försvagas rotsystemet. Eftersom bio-krukan planteras direkt med växten sker ingen skada då rötterna växer rakt igenom botten vilket medför att plantan håller sig friskare.
  3. Du bidrar till plastreduceringen. Vi vet idag att plasten är en stor bidragande orsak till vår jords och våra havs ohälsa. Med en nedbrytbar kruka i naturmaterial som består av en torvmassa tillsammans med tillsatt kalk och vatten, bidrar du och visar omtanke för miljön.

Odla säsongsanpassat med bio-kruka

Eftersom olika växter och blommor ofta är förknippade med en viss säsong, är det många som längtar efter att få odla långt innan det är dags att ge sig ut och påta i rabatterna. För att få den finaste planteringen inför varje period, gör du rätt i att plantera dina favoritväxter med miljövänliga och robusta bio-krukor.

Krukan av skal från solrosfrön

  • Krukan säljs tillsammans med en vacker knoppblommande ljung, och finns i butik från och med nu.
  • Krukans råmaterial är framtaget av eko-fokuserade företaget Golden Compound vars fokus i framställningen har varit att minska användningen av plast och dess påverkan på miljön.
  • Krukan både liknar och känns som plast men består i själva verket av skal från solrosfrön. Krukan är både hållbar och smidig då den vid plantering inte behövs avlägsnas utan går utmärkt att sätta ner direkt i jorden. Efter ett tag spricker krukan för att sedan brytas ner helt i jorden. Skulle krukan ändå avlägsnas innan plantering sorteras den som kompost.

Dela det enkla livet med dina växter!

Att plantera och rå om sina växter ska vara kul och rogivande och framför allt inte påverka naturens kretslopp negativt. Tack vare våra biologiskt nedbrytbara krukor med det stora sortimentet av periodanpassade sticklingar, sker hela förloppet på ett naturligt sätt. Krukan gynnar både plantan och omgivningen och ger dig senare en spirande växtlighet där de späda plantorna planteras – utan krav på omplantering.

Läs mer

Pressmeddelande bio-krukan >>
Pressmeddelande krukan av skal från solrosfrön >>
Läs mer om hållbarhet på Plantagen >>
Se vårt sortiment av sticklingar med nedbrytbara krukor >>

Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen