Gör julpynt av blommor

Gör julpynt av blommor

I år vill vi ha en naturlig och personlig jul! Sätt din egen prägel på pyntet med blommor och gröna växter. Till julen finns en uppsjö av klassiska plantor som kommer igen år efter år. Vi älskar dem för deras skönhet, för att de doftar jul och därför att de oftast är det första vi startar vårt julmys med. De är så fina i all sin enkelhet – men också väldigt roliga att använda till lite mer kreativa lösningar.

En annorlunda julkrans

Gör en personlig julkrans i år och pynta den med färska blommor. Den här kransen har vi bundit med hjälp av snittade orkidéer, ett sätt att involvera en annars inte så självklar blomma i ditt julpynt. Vill du skapa en krans med en lite mer klassisk julblomma kan du få till samma stil med den ståtliga vita julrosen. Vattna kransen varje dag genom att spraya med vatten.

Älskade julstjärna

Den klassiska julstjärnan blir allt annat än tråkig i nya sammanhang. Tänk utanför – eller innanför – ramen. Varför inte göra en tavla av den? Låt den torka först innan du häftar fast den på en bit papper och sedan ramar in, utan glas.

Eller gör succé på julklappsutdelningen med årets finaste paketinslagning! En personligt dekorerad inslagning är alltid roligast att få. Här har vi prytt paketet med en julstjärna men även kottar, glitter och granris för paketen mer spännande att öppna.