Gör påskfint både inne och ute

Gör påskfint både inne och ute

Till påskhelgen är det trevligt att göra vårfint både inomhus och utomhus. En fin påskgrupp att ställa i vardagsrummet eller på middagsbordet och härliga samplanteringar i utomhuskrukor som välkomnar våra gäster på entrétrappan eller terrassen.

Lökväxter inomhus

Minipåskliljan och andra lökväxter är härliga att dekorerar med i krukor och samplanteringar inomhus redan tidigt på våren. Framåt påsk kan du byta ut och lägga till mer gult, påskris och kanske några små kycklingar och hemmålade ägg. Lökväxter är tacksamma att ha inne och behöver inte så mycket vatten. De blommar längre om du ställer dem svalt under natten. När de blommar över kan du plantera ut blomsterlökarna i trädgården så blommar de igen nästa vår.

Färglada krukväxter

Primula, ranunkel och campanula är färgglada vårblommor som gör ditt hem vårfint och glatt, tillsammans med kulörta krukor förstärks effekten.

Snittblommor

Snittblommor är alltid rätt. Gula tulpaner med björkris och ranunkel ger en härlig påskbukett men även gula rosor och påskliljor gör ditt hem påskfint.

Utomhus

Påskliljan finns i många olika sorter med olika nyanser av gult och orange, stora och små. De klarar att stå ute även om det är några minusgrader på nätterna. Penséer, murgröna, ormhassel och hängvide är fint att plantera tillsammans med påskliljor, även de klarar lite kyligare nätter.
Plantera i en stor kruka, lägg ett 10 cm lager av lecakulor i botten och fyll krukan med sommarblomsjord. Plantera ner de växter du önskar och vattna. Fler krukor med likadana växter i en grupp ger ett maffigt intryck och är fint att placera vid entrén, på balkongen och uteplatsen.

Hitta din favorit bland våra vårblommor >>