Grönt och fräscht i sovrummet

Grönt och fräscht i sovrummet

Inred sovrummet som en djungel och du får både hälsoeffekten samt ett omhuldande och behagligt uppvaknande omgiven av alla växter. Gröna växter gör mycket gott för ditt välbefinnande. De sänker din stressnivå bara genom att vara vackra men har även fler positiva egenskaper för innemiljön. 

Städhjälp

Gröna växter avger fukt som gör luften skönare att andas, även fukten på bladen gör nytta genom att samla upp damm som virvlar runt i rummet. Genom att regelbundet torka bort dammet kan växten fortsätta hjälpa till med städningen.

Växter renar luften och får dig att sova bättre

Ställ dem i sovrummet och de kommer att rensa luften på kemikalier genom att suga upp koldioxid som de omvandlar till syre, de drar samtidigt in skadliga ämnen som till exempel benzen, formaldehyd och trikloretylen. Både bladen, rötterna och jorden de är planterade i hjälper till med reningsarbetet, i jorden är det mikroorganismer som tar hand om de skadliga ämnena. Växterna återfuktar dessutom luften du andas när de släpper ut vattenånga. Du somnar omgiven av en djungellik grönska och vaknar uppfriskad och återfuktad. Det låter väl inte så dumt?

 

Sovrum

Inred med växter och dina favoritföremål

Styla dina växter tillsammans med dina älskade prydnadssaker – så länge du inreder med saker du tycker om kommer resultatet att bli vackert. Se dig omkring hemma efter personliga föremål som kommer att göra sig bra tillsammans med dina växter. Just den här ugglan säljs inte hos Plantagen, men du kan hitta många andra fina föremål som skänker personlighet åt dina sovrumsstilleben.

 

Blommor sovrum

Välkommen in till en av våra butiker! Vi erbjuder kunskap, inspiration och gröna växter för alla smaker >>