Härligt med kryddor i köket

Härligt med kryddor i köket

Att odla egna kryddor är en växande trend. De kan odlas både inne och ute. Det är enkelt, gott till maten och supernyttigt. Samtidigt ger de en härlig doft och atmosfär i köket.

 

Njut av de egna kökskryddornas härliga doft samt friska grönska. Plantera gärna om kryddorna i större krukor för bästa hållbarhet och tillväxt. Använd örtjord vid plantering och gödsla med Biobact ekologiskt gödsel för bästa resultat. Kryddor tycker om mycket ljus, så de passar utmärkt på fönsterbrädan eller att hängas i en ampel. Kanske ger det nya möjligheter att ha ännu fler sorter i fönstret? 
Kryddodling - så lyckas du >>
 

Liva upp rummet

Kryddor på en litet sidobord eller serveringsvagn livar upp i ett hörn, en vacker karaff med vatten ger ökad luftfuktighet och är nyttigt både för dig och växterna i rummet. Ett annat tips är att placera kryddorna direkt på matbordet så kan man toppa maten på tallriken med färska kryddor direkt från matbordet. Kryddor fortsätter att växa ju mer du använder dem. Särskilt om de fått mer jord och du matar dem med näring då och då. När våren kommer kan du placera dem ute i större krukor på balkong eller uteplats, i pallkrage eller direkt i trädgårdslandet om du vill och har möjlighet. Här hittar du våra kryddor >>
 

Kombinera med blommande växter

Blommande växter i köket känns också härligt. Hortensian, med sina stora blomklasar, är perfekt för dig som gillar att vattna. Den blommar länge och kan dessutom planteras ut när sommaren kommer. Annars är Kalanchoen en tålig blomma som klarar att glömmas bort då och då. En vacker bukett som lyser upp hemmet i flera veckor och kan dessutom ställas längre in i rummet där ljuset är mindre.

Vill du veta mer?

Odla själv både inne och ute >>

Odla för livet >>