Humle Nordbrau

Humle Nordbrau

99,90  
Snabbväxande klättrare, här honplanta som får vackra kotteliknande blommor. Klarar sol-skugga, men trivs bäst i halvskugga i humusrik, jämnt fuktig jord. Skärs ned helt på våren.
Humulus lupulus 2L
Försäljningsperiod från: April
Försäljningsperiod till: Augusti
EAN 8714339027738
Höjd 70
Bredd 50
Storlek innerkruka 17.0
En gammeldags, välkänd och växtvillig klätterväxt som slingrar sig med kraftigt växande årsskott som kan bli 4-8 m långa. 'Nordbrau' är en honplanta som får klasar av gulvita, kottliknande blommor, bra sort till ölbryggning. Bladen är mörkgröna, sträva och flikiga. Behöver något att klättra på, annars blir det en väldigt tung buske som sprider sig längs med marken. Väldigt lättodlad växt. Planteras till exempel mot en ”humlestång”, en vägg eller pergola. Vissnar på hösten och växer upp från roten igen nästa vår.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i sol och halvskugga, men kan också planteras i full skugga.

Gödslas med fullgödsel eller naturgödsel på våren, vattnas vid långvarig torka.

Sätt plantan i en hink med vatten innan plantering så den blir helt genomfuktad. Gräv en grop som är ca 60 cm djup och bred och blanda befintlig jord med minst en tredjedel ny planteringsjord. Om växten ska planteras mot en husvägg bör avståndet till denna vara minst 50 cm. Jorden blir för torr närmare väggen. Ta plantan ur krukan och sätt den i gropen. Fyll gropen med jordblandningen, tryck försiktigt till med händerna. Vattna rikligt. Ge plantan stöd i form av t.ex. en spaljé. Beskäring och fortsatta skötselråd. Kräver i regel bara lättare putsning av fula och döda grenar. Om växten börjar bli för stor och vid kan man gallra eller beskära den radikalt för att få den att börja om på nytt. Gödslas med fullgödsel eller naturgödsel på våren, vattnas vid långvarig torka.