Postnummer |
Obs!
Tillgängligheten av varor i butik kan skilja sig, därför kan en vara i din varukorg tas bort när du byter butik.

Ge bort ett presentkort till någon du tycker om

DuraOcean - stol av återvunnen plast

DuraOcean - stol av återvunnen plast

Det är ingen hemlighet att våra hav är förorenade av plast som släpps ut i mängder varje år. Men vore det inte en bra idé om någon tog tillvara på den och gjorde så att den kom till nytta igen, istället för att låta den cirkulera runt i vattnen och förstöra? Vi har skapat en stol gjord av gamla fisknät, som passar fint till din balkong- eller terrassinredning. Den kallas DuraOcean och kommer i skönaste havsgrönt.

Inred hållbart med stol av återvunnen plast från haven

Om stolen DuraOcean

DuraOcean kommer i modernt och stilrent utförande, med stolsben av eukalyptus i FSC-cerifiering. Man kan helt klart säga att den utgör den nya generationen plastmöbler. Den formsprutade sitsen och ryggstödet är i en enda del och gjord av återvunna fisknät och annan kringflytande plast från havet. Stolen gör sig riktigt snygg som trädgårdsmöbel i uterummet, på balkongen eller på terrassen. Den härliga gröna färgen smälter samman med trädgårdens växtlighet och stolen i sin helhet kan kombineras med många andra trädgårdsmöbler.

Fördelar med stolen

 • DuraOcean är lättrengörlig eftersom sitsen och stödet är gjorda av plast. Torka bara av stolen med trasa och den är redo att användas om och om igen.
   
 • Bekväm att sitta i, och vill du ha extra komfort kan du köpa till dyna Ocean som passar stolens design. Häng en mjuk filt över sitsen och få ett mer ombonat intryck.
   
 • Snygg både som kaféstol och matstol. Matcha med våra andra trädgårdsmöbler eller låt den bli ett one piece statement på terrassen eller en extra sittplats bredvid poolen.

Den hållbara inredningen i fokus

Vill du hänga med i tiden och värna om miljön, varför inte börja i inredningen? Att inreda hållbart har blivit kraftigt uppmuntrat eftersom det både motverkar dåliga materialval och gör plats för ett annorlunda möblemang. Koppla samman din inredningspassion med ett av samhällets viktigaste ämnen just nu – hållbarhet och klimattänk!

Ta ansvar med kreativitet

DuraOcean kan ha en given plats på många ställen. Använd din fantasi och skapa en mysig plats där stolen får ingå som huvudpjäs – samtidigt som du tar ansvar för miljön.

 1. Sittplats i växthuset. Inred en liten hörna i växthuset som en avkopplande oas i oasen. Sätt dit två stolar och ett enkelt kafébord och låt amplar och LED-belysning rama in platsen. Kanske med en liten fontän bredvid.
 2. Framför båthuset på landet. Låt gammalt och nytt mötas vid båthuset där du hänger upp dina nya fisknät, och inred en liten avkopplande plats med DuraOcean-stolen som är gjord av gamla fisknät.
 3. Vid spabadet på uteplatsen. Spabadets turkosa vatten passar perfekt med DuraOceans havsgröna färg. Låt stolen bidra till trevliga pratstunder medan andra badar och skapa en extra inbjudande känsla genom att ställa lyktor i närheten som ger ett vackert sken på stolen i skymningen.
 4. Som komplettering i matsals- eller loungegrupp. Har du en av våra mat- eller loungegrupper eller vill du kombinera andra möbler med DuraOcean? Mixa och matcha med exempelvis serier som Antibes, Loungegrupp Ameland Rope eller Ystad.

När du inreder hållbart är du med och bidrar till jordens utveckling till det bättre. För att gå all in kan du även odla mer klimatsmart med rätt metoder, spara på både vatten och energi med nya tekniker och på så sätt få en närmare koppling till naturen. Resultatet som kommer på köpet är att hela ditt hem blir unikt och att din inredning sticker ut på ett positivt sätt – på alla plan.

Läs mer 

Läs mer om Plantagens hållbarhetsarbete >>
Läs mer om stolen DuraOcean >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc