Januari – låt det nya året bli ett grönare år

Trädgård och uteplats ligger i vintervila. Inomhus laddar vi för mängder av nyheter med härliga vårblommor och fräscha gröna växter som är lättskötta.

Januari – låt det nya året bli ett grönare år

Dags för nystart!

I trädgården

 • Mata fåglarna
  Även om trädgård och uteplats ligger i vila är det full fart på de fåglar som valt att övervintra här i Norden. Hjälp dem med näringsrika och feta nötter så klarar de kölden bättre.
   
 • Ta bort snö
  På de platser det faller mycket snö kan man lätta på snötyngden från buskar och häckar så grenarna inte knäcks.
   
 • Täck vintergröna buskar
  När vårsolen tittar fram är det bra att täcka vintergröna buskar med säckväv eller vinterväv så de inte torrfryser och blir bruna. Låt täckningen sitta kvar till marken har tinat helt.

Starta igång vårsäsongen med att välja fröer

Utforska årets frösortiment i våra butiker, kom och låt dig inspireras, botanisera och planera inför vårens odlingar och projekt. Det är snart dags att börja med vårsådden.

Växter i början på året

 • Vårlökar
  Tjuvstarta våren inomhus med vårlökar i kruka. Pärlhyacint och kungsängsliljor är några av de sorter som kommer först. Plantera gärna ihop flera i en vid skål eller kruka och dekorera med mossar eller småsten. Det ger ett imponerande arrangemang som sprider glädje både till vardag och fest.
   
 • Primula
  Primula sprider en vårig och fräsch doft runt omkring sig, flera stycken i en vid kruka ger en maffig effekt med hög färgintensitet. Primulan håller längre i lite lägre temperaturer och passar därför även i ett frostfritt uterum.
   
 • Hortensia
  Önskar du en mjukare känsla i ditt fönster eller på bordet är hortensia en storblommig favorit, färgerna går i blått, rosa, vitt och lila. Hortensian blommar länge, bara den får rikligt med vatten regelbundet, och kan även planteras ute i större kruka när sommaren kommer.
   
 • Tulpaner
  Redan i januari kan vi förnimma känslan av vår under soliga dagar, tulpanen förstärker den och sprider glädje med sitt enkla och färgglada uttryck. En mixad bukett tillsammans med en grön kvist ger en lite vildare känsla medan exempelvis vita eller mörkt lila är mer stilrena. Tulpaner är också fina att sätta en och en i mindre vaser i grupp eller enskilt där platsen är begränsad som i badrummet eller på sängbordet.

Mer nystart

Vintertäckning av växter >>
Fågelmatning - så lyckas du >>Fågelmatare frön och nötter

Höjd 28.5 cm, Svart

249:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen