Julstämning både inne och ute i december

Julstämning både inne och ute i december

Det lackar mot jul och vi fyller våra hem med blommor, ljus och mys. Trädgården har gått i vila men inne sjuder det av liv, dofter och förväntningar. Hos oss hittar du allt för att skapa rätt julstämning i ditt hem. Oavsett hur du vill ha det och hur du firar.

Julens favoriter

Julstjärnan är en klassisk julblomma som passar både på bord och i fönster. De finns i en stor variation av sorter, storlekar och färger.

Ett riktigt maffigt bordsarrangemang blir det med ett flertal amaryllis eller hyacinter på fat eller stor skål tillsammans med mossa. Stabilisera lökarna med sten i botten.

Julrosor med sina vita enkla blommor kan du njuta av både inne och ute om vädret är milt. Tillsammans med grönmossa, ljus och granris kan du göra en härlig bordsdukning.

Azaleor blommar rikligt och ger färg och fräschör till ditt hem.

Här kan du läsa mer om: hur du lyckas med din azalea.

Äntligen tulpaner

Både till vardag och till fest är tulpaner härliga att inreda hemmet med, röda sköna tulpaner till jul med lite eukalyptus eller blåbärsris ger en enkel med stämningsfull bukett som passar både till dig själv och som present. En enkel tulpan på sängbordet önskar dig en skön morgon. 

Granen

Granen brukar vara en het fråga i många familjer, det gäller att hitta rätt i både storlek, täthet och sort. När den väl är införskaffad mår den bäst av att stegvis tas in i värmen, ett kallgarage eller nära husväggen på balkongen är en utmärkt första station, kom ihåg att göra nytt snitt med en yxa eller en såg och sätta granen i vatten när den tas in.

Mer tips om: hur du tar hand om din julgran.

Adventsstämning ute

Även ute är det roligt att göra lite extra fint inför advent. Växter som kan stå ute nu när kylan kommer är framför allt advents-en, ljung och julros. Plantera i en stor kruka och dekorera gärna med mossa och en ljusslinga. För extra ljus och stämning under kvällarna kan du placera ut några lyktor intill krukorna och vira ljusslingor runt balkong och altanräcket. En stor och härlig krans på dörren hälsar både dig och dina gäster välkommen.

Inför nyår

Orkidéer är en utmärkt gå bort blomma och tillsammans med silver och glitter ger den härlig feststämning. Många tillsammans i en skål med grönmossa emellan ger ett maffigt arrangemang. Genom att lägga ut en batterislinga och rankor av murgröna på bordet får du extra liv i din dukning. Här kan du läsa om: fler tips för ett glimrande nyår