Konstgran i jul

Konstgran i jul

Det är en ökande trend att ha plastgran i stället för en äkta, som julgran. En konstgran kan du återanvända år efter år, samtidigt som den aldrig barrar. Det finns många varianter att välja på – vilken passar dig och ditt hem?

En naturtrogen gran i plast

Åsikter om att konstgranar skulle vara plastiga och kännas alltför oäkta är baserade på gamla sanningar. I dag finns det massor av granar att välja på, och många är så naturtrogna att det är svårt att se skillnaden mellan dem och riktiga granar.

Tre fördelar med konstgran

Förutom att du får en julgran som håller i många år finns det gott om andra fördelar när du investerar i en plastgran:

  1. Enkelheten. När du har en konstgran hemma slipper du ge dig ut och finna en ny varje jul. Det är bara att montera upp din gran vid jul och plocka ned och stuva undan när firandet är över. Dessutom slipper du vattningen.
  2. Barr- och allergifritt. En hel del är allergiska mot gran och kan få astmatiska besvär av att vistas runt en barrande sådan över julhelgen. Med en gran i plast slipper du både allergibesvär och alla barr som samlas på golvet.
  3. Hållbarheten. När du använder samma gran år efter år bidrar du inte till köp-och-släng-mentaliteten som finns kring julgranar. Återbruk är mycket bättre för miljön än att köpa nytt.

Granar i olika storlek, kvalitet och utseende

Bredden i urvalet av konstgjorda granar är stor. Vissa granar passar små utrymmen, och andra är stora och tar plats. Det finns plastgranar med snö och belysning, samt de med rena grenar redo för utsmyckning. Kort sagt finns det en konstgran för alla smaker, behov och budgetar. Hitta den rätta för just dig:

  • Storlek. En stor fördel med plastgranar är att de finns att hitta i precis alla storlekar. En liten kan få plats på ett bord i vardagsrummet – en stor är skapad för att synas och dansas runt. En större gran kostar oftast mer än en liten.
  • Kvalitet. Välj en gran med tätt grenverk och stadig fot, och glöm inte att pris och kvalitet hänger ihop. En dyrare gran kanske ser vackrare ut och håller längre, än en som är billigare. Du kan själv justera utseendet på en plastgran, eftersom grenarna är styrbara och enkla att vinkla.
  • Snö och belysning? En del konstgranar är pyntade med både ljusslingor och låtsassnö. Vissa drivs av batterier som är IP44-klassade och tål vatten. En del belysningar har olika lägen du kan välja bland. Vill du göra det enkelt för dig väljer du ett sådant alternativ.

Tips! Med en korg i trä eller metall döljer du effektivt julgransfoten och ger granen en ombonad känsla.

Mer tips inför julen

Se alla konstgjorda granar >>
Julblommor som skapar julstämning >>

 

Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen