Naturtrogen plastgran i jul - Välj rätt konstgran

Det är en ökande trend att ha plastgran i stället för en äkta, som julgran. En konstgran kan du återanvända år efter år, samtidigt som den aldrig barrar. Det finns många varianter att välja på – vilken passar dig och ditt hem?

Naturtrogen plastgran i jul - Välj rätt konstgran

En naturtrogen gran i plast

Åsikter om att konstgranar skulle vara plastiga och kännas alltför oäkta är baserade på gamla sanningar. I dag finns det massor av granar att välja på, och många är så naturtrogna att det är svårt att se skillnad på dem och riktiga granar.

Tre fördelar med plastgran

Förutom att du får en julgran som håller i många år finns det gott om andra fördelar när du investerar i en plastgran:

  1. Enkelheten. När du har en konstgran hemma slipper du ge dig ut och finna en ny varje jul. Det är bara att montera upp din gran vid jul, och plocka ned och stuva undan den när firandet är över.
  2. Slipper vattna. Du slipper omaket med att hålla granen fuktig.
  3. Allergifritt. En hel del är allergiska mot gran och kan få astmatiska besvär av att vistas runt en barrande sådan över julhelgen. Med en gran i plast slipper du allergibesvär.
  4. Barrfritt. Med en plastgran samlas det inte en massa barr på golvet och det blir därmed mindre städning.
  5. Hållbarheten. När du använder samma gran år efter år bidrar du inte till köp-och-släng-mentaliteten som finns kring julgranar. Återbruk är mycket bättre för miljön än att köpa nytt.
  6. Kan justeras. Du kan själv justera utseendet på en plastgran, eftersom grenarna är styrbara och enkla att vinkla.

Köpguide: Plastgran i olika storlek, kvalitet och utseende

Bredden i urvalet av konstgjorda granar är stor. Vissa granar passar små utrymmen, och andra är stora och tar plats. Det finns plastgranar med belysning och snö, samt sådana med rena grenar som är redo för utsmyckning. Kort sagt finns det en konstgran för alla smaker, behov och budgetar. Hitta den rätta för just dig:

  • Storlek. En stor fördel med plastgranar är att de finns att hitta i precis alla storlekar. En liten kan få plats på ett bord i vardagsrummet – en stor är skapad för att synas och dansas runt. En större gran kostar oftast mer än en liten.
  • Kvalitet. Välj en gran med tätt grenverk och stadig fot, och glöm inte att pris och kvalitet hänger ihop. En dyrare gran kanske ser vackrare ut och håller längre, än en som är billigare.
  • Snö och belysning? En del konstgranar är pyntade med både ljusslingor och låtsassnö. Vissa drivs av batterier som är IP44-klassade och tål vatten. En del belysningar har olika lägen du kan välja bland. Vill du göra det enkelt för dig väljer du ett sådant alternativ.
  • Färg. Julgranar är vanligen gröna, men plastgranar går ibland att finna i andra färger med – allt från vita snöprydda granar, till rosa för hallbordet.

Tips! Med en korg i trä eller metall döljer du effektivt julgransfoten och ger granen en ombonad känsla.

Mer tips inför julen

Se alla konstgjorda granar >>
Julblommor som skapar julstämning >>

 


Teman:

Konstgran Langfjella med belysning
Endast online

Konstgran Langfjella med belysning

Höjd 210 cm, Grön

3999:-
Läs mer
Konstgran med belysning i kruka
Endast online

Konstgran med belysning i kruka

Höjd 90 cm, Grön

899:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen