Köpa terrassvärmare - Tänk på det här

När de första plusgraderna tittar fram på våren är det många som suktar efter att börja använda det oisolerade uterummet. Med en terrassvärmare kan du göra just det - utan att frysa.

Köpa terrassvärmare - Tänk på det här

Terrassvärmaren är en utmärkt produkt för dig som älskar ditt uterum. Den värmer upp utrymmet, och förlänger därmed säsongen med 2-4 månader varje år - beroende på hur isolerat utrymmet är.

Antingen drivs terrassvärmaren på gasol eller på el. Infravärmare (el) är smidiga i stängda utrymmen; såsom på balkongen, i det inglasade uterummet eller på vindstilla uteplatser med 2-3 väggar som skyddar ytan från blåst. De använder sig av infraröd strålning för att värma upp kropparna som träffas av strålarna, och slösar alltså inte energi på att värma upp omgivande luft. Det blir en direktvärme. Infravärmaren skickar ut elektromagnetiska strålar, precis som solen, och värmen kan därför minna om en skön sommardag.

Gasolvärmaren passar bra på öppna ytor, till exempel på den stenlagda uteplatsen eller på altanen. I den här artikeln kommer vi dock att fokusera på infraröda terrassvärmare eftersom det är dessa som vi har i vårt sortiment.

Välja infravärmare

Ska du köpa en terrassvärmare är det viktigt att den uppfyller de behov ni har i hushållet.

Hur många ska den värma?

Tänk igenom hur många ni vill ska träffas av värmen. Är det en eller flera som ska kunna värmas av den? Ju fler ni är desto viktigare blir spridningsvinkeln, men även styrkan.

Placering

Fundera igenom var ni ska ha infravärmaren. Ska den exempelvis:

  • hängas upp över bordet (pendel / lamp-modell),
  • eller fästas på en vägg och riktas nedåt över ett matbord (väggfäst infravärmare)
  • Ett annat alternativ är att man ställer den på golvet (golvstående modeller), 
    • och det finns då mindre varianter som fungerar bra när man sitter ned och vill ha värme rakt framifrån,
    • eller större terrassvärmare på stolpe som är uppemot två meter i höjd och värmer ovanifrån.

En grill på uteplatsen är inte heller fel.

Styrka

Wattalet på infravärmaren ger en god indikation över hur hög prestanda den har. Ett bra alternativ, om man är osäker på vilken man ska välja, är att man väljer en som går att ställa i flera olika styrkelägen.

Men här gäller det att hålla tungan rätt i mun, för infravärmare kan även använda sig av olika våglängder på strålningen. De flesta använder sig idag av kortvågig strålning. En kortvågig infravärmare värmer väldigt kraftfullt, men passar bäst i lite mindre utrymmen för den värmer framför allt direkt i dess närhet - vilket är så de flesta placerar sin infravärmare. Medan en långvågig infravärmare passar stora utrymmen då de långvågiga infraröda strålarna har längre våglängd och kortare frekvens så de penetrerar djupare i objekt och ytor, vilket innebär en god spridning. Dock är dessa inte lika energieffektiva. Det finns också mellanvågig infravärmare.

Många moderna infravärmare är kortvågiga eftersom vi inte har så stora uterum att det motiverar annan våglängd, och för att de är mycket energieffektiva.

Terrassvärmare från Plantagen – Vilken ska jag välja?

   
Terrassvärmare Henrik

Prisvärd, platseffektiv och lättanvänd vägghängd terrassvärmare med infravärme som styrs via fjärrkontroll. Passar lika fint på balkongen, terrassen och i växthuset.

Terrassvärmare Wilhelm
En av våra bättre hängande terrassvärmare med infravärme som förlänger sommarkvällarna. Infravärmen kontrolleras med app via Bluetooth. Smarta funktioner som ULG värmerör och automatisk avstängningstimer.

Terrassvärmare Napoleon
En av våra bästa hängande terrassvärmare med infravärme, LED-lampor och högtalare som styrs med app eller fjärrkontroll. Multifunktionell terrassvärmare till balkongen, terrassen och växthuset.

Terrassvärmare Kian
Lättanvänd, prisvänlig och bra terrassvärmare med infravärme, som får plats i begränsade utrymmen. Platseffektiv och flyttbar terrassvärmare till balkongen, terrassen och växthuset.

Terrassvärmare Martinius
Rimligt prissatt, stående terrassvärmare med infravärme i modern, smal design som får plats även på små balkonger. Terrassvärmaren är 105 cm hög och ger bra värme kyliga sommarkvällar.

Terrassvärmare Emil
En av våra bästa terrassvärmare med infravärme, högtalare, LED-lampor, app-kontroll och touch-display. Platseffektiv stående terrassvärmare som skapar stämning med favoritmusiken i takt med LED-belysningen.

Se alla våra terrassvärmare

Vad kostar det att värma upp uterummet med infravärmare?

Vad det kostar att värma upp uterummet med infravärmare beror på en rad faktorer, exempelvis hur kraftfull terrassvärmaren är och vad ditt elpris är. 

Som ett räkneexempel kan vi ta en terrassvärmare på 1 500 watt. Låt säga att den används under en timme och att elen kostar 2 kronor per kilowattimme. Kostnaden för att använda värmaren under en timmes tid skulle då bli 3 kronor.

Uträkning: 1,5 kW*2 kr/kWh = 3 kr

Använder du infravärmaren två timmar per kväll varje lördag och söndag under en månad, motsvarar det drygt 48 kronor.



Infravärmare Henrik

Längd 43 cm, Silver

1999:-
Läs mer

Infravärmare Napoleon

Längd 73.5 cm, Grå

4299:-
Läs mer

Infravärmare Kian

Svart

3999:-
Läs mer

Infravärmare Emil

Längd 112 cm, Svart

7299:-
Läs mer

Infravärmare Martinius

Längd 89 cm, Svart

3499:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen