Kungsgran H150-175 cm

Kungsgran H150-175 cm

299,00  
Liten och tät gran med klassisk julgransform. Storleken passar dig som vill ha en lite mindre gran. Kungsgranen barrar mindre än en vanlig gran. Svag doft. Tillhör släktet Ädelgran.
Beställ online med hemleverans

Alla våra julgranar går att köpa i butik med start november v.47. Nyhet för i år - Du som bor i Stockholm kan även köpa julgran med hemleverans från Plantagens digitala pop-up butik. Beställ här >>

Beställ din julgran senast torsdag den 20 december kl. 13 för att få hem den innan julafton.

Försäljningsperiod från: November
Försäljningsperiod till: December
EAN 5708145000149
Höjd 150-175
Lättplacerad julgran som passar det mindre hushållet eller i rum där du inte får plats med en stor gran. Kungsgranen kallas ofta för Disneygran, tät och fyllig med en nästan perfekt pyramidform. Doftar lätt av citrus och inte lika starkdoftande som den vanliga granen. Är man känslig för dofter kan en ädelgran vara ett bra alternativ. Kungsgranen har blanka, mörkgröna mjuka barr och barrar mindre än en vanlig rödgran och är inte heller lika känslig för uttorkning. Höjd 150 – 175 cm. Låt din julgran skapa den rätta julstämningen. Inomhus blir den hemmets medelpunkt. Dekorera den gärna med julgransljus, kulor och förstås en toppstjärna eller låt fantasin flöda och skapa din alldeles egna jultradition. Utomhus skapar den stämning i decembermörkret med en fin utomhusbelysning. Passar även utmärkt placerad på din balkong eller terrass. Välj rätt storlek på din julgransfot så att julgranen står stadigt. Skall du ha granen på din balkong eller terrass kan du säkra granen med ett enkelt snöre runt räcket om det skulle bli en blåsig vinter.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Ta bort nätet runt granen så att grenarna har möjlighet att räta ut sig. Skall granen placeras inomhus, slussa då in granen successivt i värmen. Placera gärna trädet i ett förråd, garage eller vindskyddat nära en husvägg på balkongen eller altanen - innan du tar in granen i rumsvärmen. Gör en ny snittyta några centimeter upp på stammen. Om det inte är en färsk snittyta kommer den inte kunna dricka vatten vilket medför att den dör och börjar barra. Inne placeras granen i en stadig julgransfot. Observera att du kan behöva yxa till stammen på din julgran så att den passar julgransfoten. Vattna ofta. Den första tiden dricker julgranen mycket vatten. En julgran får inte torka ut så du behöver fylla på vatten varje dag för att den inte ska börja barra. Se alltså till att det aldrig är slut på vatten i julgransfoten. Tillsätt gärna snittblomsnäring i vattnet. Duscha gärna julgranen då och då med en sprayflaska. Julgranen är känslig för torr inomhusluft. Julgranar vill inte stå nära värmekällor, såsom element eller kaminer.