Låt sommarens fester blomstra

Låt sommarens fester blomstra

Under sommaren väntar många tillfällen till kalas och fest. Vi firar allt från dop, bröllop till kräftskivor och sommarfester. Blommor gör det extra fint och skapar en trivsam och festlig stämning och sommarkänsla. Plantagen har fint kombinerade buketter och blommor som enkelt gör sommarfesten och dukningen till en höjdpunkt.

Fira med en bukett

Det finns alltid en anledning att göra någon glad med en bukett. Blommornas färg och buketternas känsla följer årstid så väl som säsong. Vid högtider, så som exempelvis Sveriges nationaldag som firas den 6 juni varje år, hittar du alltid färdigbundna buketter som passar både att ge bort eller köpa till dig själv.
Se våra buketter här >>

Duka långbord med girlanger

Gröna girlanger är perfekt dekoration till festen med många gäster. Som en sammanlänkande grön tråd slingrar de sig fram över bordet. Bind ihop rankor av murgröna med gröna blad från trädgård och butik, stick i blommor som nejlika, krysantemum, kalanchoe. För att hålla girlangen fräsch kan du lägga den svalt och spraya med vatten tills gästerna anländer. Varför inte blanda in ätbara växter i bordsdekorationen så kan gästerna krydda upp själva? 
 

Vackra kransar som bordsdekoration

Blomsterkransar är inte bara till huvudbonad de gör sig även utmärkt på bordet. Så här binder du enkelt en krans av tex gentiania, gullrisp, kamomill och gröna kvistar. 
Så binder du en midsommarkrans i 4 enkla steg >>

Många små vaser med enstaka blommor

Enstaka blommor och blad i höga och låga vaser som du placerar i grupp på bordet eller hänger i snören från taket kan varierar i det oändliga. Lek med färg och form, ta upp vasens färg i blomman eller blanda regnbågens alla färger. Kalanchoe, alströmeria, pion och blommor av daggkåpa är några exempel på blommor som passar bra att korta av och sticka ner i små vaser.
 

Sommarfint med ängsblommor

Plocka in naturen och blanda vilt från trädgård, äng och butik. Välj en vid vas och fyll på med blommor och grönt så att blommorna står stadigt. En vild blandning i midsommartid kan med fördel bestå av; pion, hortensia, jättedaggkåpa, prästkragar, prärieklocka (Lisianthus), nejlika, blåklint och gentiana. Kombinera gärna en bukett själv och skapa ditt eget arrangemang. Lek med färg, form, smak och doft för att sätta fart på alla sinnen.
 

Bröllopsfest i skymningstid

Lampslingor, ljus och gröna kvistar skapar en härligt grönskande stämning vid dukning både i partytält, på altan och inomhus. Lägg till ljusa rosor eller pioner, blad och blommor av daggkåpa och slingor av murgröna så har du fått en fin bröllopsdukning.
 

Högtidligt och klassiskt vitt

Liljor i vitt eller rosa i höga vaser ger ett magnifikt och klassiskt uttryck, tillsammans med ett par kandelabrar ger det buffébordet härlig höjd. Lägg gärna några stenar i botten på vasen så står blommorna stadigt.

Vill du veta mer?

Här finns tips, inspiration, och råd om hur du sköter dina snittblommor >>