Ljuset, doften, sol och vårregn – april är här!

Ljuset, doften, sol och vårregn – april är här!

Denna härliga tid när våren kommer och sommaren ligger framför oss. Nu är det dags för härliga vårblommor på balkongen, odling i stort och smått, trädgårdsarbete och sköna promenader.

Härliga vårblommor i krukor ute och inne

Gör entréer, balkonger, uteplatser och innegårdar vårligt inbjudande med vårblommor så som Penséer, Minipåsklilja, Buxbom och Vide. De klarar lite kallade nätter och blommar tacksamt hela våren. Flera krukor i olika storlekar i en grupp ger ett pampigt intryck, blanda gärna material och färg för en mer levande känsla.

Skapa även vårkänsla inne genom att sätta färg på ditt hem med blommande växter så som Krysantemum, Hibiskus, Pelargoner. 

Det växer - så, plantera om, bind upp och ge stöd

Nu finns det massor av frö (se Plantagens fröer här) och sticklingar att så och sätta, vissa kan sås direkt i landet, pallkragen eller i en stor kruka på balkongen. Andra kan behöva förgros i mindre krukor inne.

Växande rötter kräver plats och vill alltid ha mer näring och utrymme. Plantera därför om dina sådder i större krukor när de börjar växa till sig. Ett snöre från taket är enklaste stödet för gurka och tomater. Även om en spaljé förstås en mer lätthanterlig lösning. En enkel pinne som stöd är oftast lätt att dölja när dina chili- och paprikaplantor börjar mogna. 

Näring - rätt gödsel vid rätt tid

Alla växter behöver näring för att frodas. Genom jorden och regelbunden tillförsel av gödsel till den, får växterna den näring de behöver för att växa och må bra. Med Plantagens nya snygga växtnäring i pumpflaska kan du placera flaska synlig så du kommer ihåg att gödsla vid varje vattning.

Påsk både inne och ute

Påskpyssla och gör fint inför högtiden med fjädrar, björkris, påskliljor, påskharar och ägg i massor. Minipåskliljan är en självklar huvudaktör både inomhus och ute i krukor på altan och balkong. Tillsammans med penséer är det lätt att få en härligt vårig påskkänsla på din uteplats, när solen tittar fram blir det en perfekt plats för fika och påskgodis.

På påskbordet inne är det fint att duka med gula tulpaner, några krokiga grenar och målade ägg eller varför inte ge de klassiska gula begoniorna en chans? Gula rosorna på kruka eller som snittblomma är även de stämningshöjare och bidrar till påskkänslan.

I trädgården gror det

Nu börjar det växa och gro i våra trädgårdar, scilla och tulpaner tittar upp i rabatter och gräsmattor. Även ogräset har satt igång att grönska, rensa tidigt för att minska på arbetet senare.

Buskar och träd börjar försiktigt blomma och grönska i landets södra delar, njut av de första skira bladen. Så fort tjälen gått ur marken och jorden är lätt att gräva i kan du sätta igång med dina planteringsprojekt i trädgården. Bäst att börja med är buskar, häckar, träd och barrväxter t.ex. thujahäcken.

Se våra:
Buskar | Träd | Häckar | Alla trädgårdsväxter