Luftrenande gröna växter

Luftrenande gröna växter

Att växter är bra för hälsan vet nog de flesta, men faktum är att vissa gröna krukväxter har bättre luftrenande egenskaper än andra. Vare sig det handlar om bättre inomhusluft hemma i vardagsrummet eller på arbetsplatsen eller i skolsalen så kan luftrenande växter bidra till att minska halten koldioxid i luften.

Fredskalla - klassisk luftrenande växt

Fredskallan är en klassisk grönväxt med härliga vita blommor som inte bara är trevlig att titta på, det är också en av de allra mest effektiva växterna när det gäller att rena inomhusluft. Utöver att plocka upp koldioxid så bidrar den till att dra åt sig andra ämnen i luften, sådant som exempelvis kommer från lim i våra möbler eller lösningsmedel av olika slag. Läs mer om fredskalla >>

Bergpalm

Bergpalm är en annan traditionell växt som fått en pånyttfödelse och som kan bidra till ett fräschare inomhusklimat. Kombineras gärna med fördel med en bra växtbelysning som låter den hålla sig fin även under årets mörkare månader när inte tillräckligt med ljust skiner in genom fönstret.

Många möjligheter bland de luftrenande krukväxterna

Paradisträd är en tålig växt som är både lättskött och har positiv inverkan på luften i rummet där den befinner sig. Ett paradisträd har hårda tåliga blad med mycket vätska i, vilket skyddar den mot uttorkning. En annan tålig växt är svärmorstunga som klarar av det mesta och har stora iögonfallande blad.

Kom ihåg växtnäring!

Utöver ljus och vatten så kommer dina grönväxter att behöva växtnäring om du vill hålla dem fina och friska så länge som möjligt. Antingen flytande näring, eller näringspinnar som du helt enkelt stoppar ner i krukan för att på så sätt få dem att dra åt sig den näring de behöver under en längre period.

Se Plantagens växtexpert Johan Orre visa och berätta mer om våra luftrenande växter:

Hitta din favorit i vårt stora utbud av Gröna växter >>

Vill du veta mer?

Läs mer och fördjupa dig i livet med växter och hur de påverkar din hälsa:

Rensa luften och må bättre >>

Växter i badrummet piggar upp >>

Grönt och fräscht i sovrummet >>

Inred med gröna växter >>