Lyckliga Lotta - så lyckas du

Lyckliga Lotta - så lyckas du

Lyckliga Lotta (Impatiens hawkeri 'Nya-Guinea') är en glädjespridare som är fin både inomhus och ute i stora krukor under sommaren. Den blommar rikligt och finns i många färger från vit till rosa, cerise, lax, röd, lila och tvåfärgad

Användning

Med några Lyckliga Lottor i köksfönster blir du lycklig varje gång du ska laga mat. De ger härlig färg och fräschör till ditt hem. Fina att placera tillsammans med gröna växter som hemtrevnad och plättar i luften. Under sommaren är Lyckliga lottan otroligt vacker och rikblommande utomhus i stora krukor. Använd sommarblomsjord så mår den som bäst. Plantera gärna fler i samma kruka tillsammans med murgröna eller plättar i luften så får du en härlig samplantering som kan stå i halvskuggigt till skuggigt läge.

Placering

Trivs bäst med en ljus placering utan att den hamnar i direkt sol.

Vattning och skötsel

Lyckliga Lottan trivs bäst med rikligt vattning ca var tredje dag. Häll ut överskottsvatten om det blir kvar i ytterkrukan. Ge den näring en gång per vecka från april till september så mår den som bäst och blommar länge. Plocka bort vissna blommor eftersom så får knopparna mer energi.