Maj – underbar grönska överallt

Maj är en härlig tid att umgås och odla med familj och vänner på altan, balkong och i trädgården. Njut av majsolen och förbered hem och trädgård på att sommaren är på ingång.

Maj – underbar grönska överallt

Odla både inne och ute

Nu kommer värmen och ljuset på allvar och det finns många växter att välja på som passar att så och plantera. När jorden börjar bli varmare kan du så direkt på plats men det går fortfarande att så inomhus. Vill du ha färskpotatis till midsommar är det dags att sätta dessa nu, antingen i hinkar, pallkrage eller på friland.

Tomat, gurka, chili, paprika och en hel del andra grönsaker kan du även köpa som planta och plantera i större krukor för odling på balkong eller inomhus. Skydda dem med fiberduk eller en pappåse om de står ute under kalla nätter.

Majfint inomhus

 • Gröna växter
  Växter gör livet bättre, gör vårfint inne med härliga gröna växter som trendig monstera, stora palmer och lättskötta kaktusar.
   
 • Piedestaler
  Nu finns det även många nya läckra piedestaler i våra butiker som gör det enklare att inreda med växter i ditt hem.
   
 • Amplar
  Med amplar får du plats med mer växter på högre höjd, orkidé, porslinsblomma och murgröna passar bra att hänga från taket.

Fira majs högtider med vackra buketter

Under maj månad finns det många tillfällen att fira, duka med snittblommor till vardag och fest. Skäm bort dig själv eller en vän med en härlig bukett i sommarens färger.

Plantera blommor på altan, balkong och entré

 • Sommarblommor
  Skapa din egen oas med ljuvliga sommarblommor i krukor såsom rosor, stjärnöga, pelargon, lobelia, tagetes och petunia.
   
 • Perenner i kruka
  Fleråriga växter som och t.ex. lavendel, funkia och olika typer av nävor är också fantastiska i stora krukor.
   
 • Hortensia
  Trädgårdshortensian med sina stora blommor fyller ut bra och ger en härligt grönskande känsla.
   
 • Träd
  Små träd som dvärgsyrén ger höjd åt grönskan, även äppelträd och bärbuskar går bra att plantera i stora krukor, välj en solig plats så frukten blir söt och god.

Gräsmattan

Gräsmattan börjar bli grön och det är hög tid att gödsla, plocka bort maskrosorna med ett maskrosjärn för att få bort pålroten som växter långt ner i marken så förhindrar du att den sprider sig.

Mer vårinspiration

Lyckas med din gräsmatta >>
Samplantering i kruka >>Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen