Mars – dags att odla

Nu märks ljusare tider och växterna börjar så smått att vakna till liv. Energin kommer med våren och många av oss vill sätta fingrarna i jorden, så, plantera om och frossa i färger och växter.

Påbörja odlandet

Bestäm dig för vad du vill odla, så hjälper vi till med resten. Vi har mängder med exempelvis fröer, över 400 sorter, både ekologiska och bivänliga fröer. Om du så bara har ett enda fönster, kan du snart kalla dig trädgårdsmästare med vår hjälp på traven.

Dags att förså

Det börjar bli tid att börja förså. Gör om fönsterbläcket till en barnkammare för vårens och sommarens växter. De flesta grönsaker och blommor är bra att så i mars-april, för att du ska hinna få en fin skörd. Se efter på fröpåsarna vad som gäller. 

Odla tillsammans med dina barn

Att så, vattna och se något växa är roligt och lärorikt. Barn gillar när de får snabb utdelning så växter som gror snabbt är populärt att odla. Testa att så krasse eller sätta citruskärnor i en kruka inomhus. Det dröjer bara några dagar innan det gröna visar sig.

För en enklare och snyggare odling

  • Olea krukserie i terrakotta
    Årets snyggaste (enligt oss) heter Olea, en serie krukor i terrakotta i unik, enkel och tidlös design. Olea finns i hel-, halv-, kvartsstorlek och i olika höjder. De är dessutom frosttåliga och klarar temperaturer ner till -25 grader.

  • Cultura planteringslåda
    Cultura är en annan lösning för odling på mindre ytor. Cultura planteringslåda finns i två varianter, en låg med djup låda som passar perfekt för större växter med mycket rötter. Den högre på ben har en hylla under och passar utmärkt för odling av kryddor, jordgubbar, tomater, gurka och paprika. 

Köldtåliga växter att pryda entrén med

Penséer små ljuvliga glädjespridare som klarar flera graders frost. De passar bra både som välkomnande blommor vid entrén, till balkongens lådor och altanens krukor. Murgrönor och påskliljor av alla de slag är bra kompisar i krukor som även de tål kalla nätter. Perfekt i början av säsongen.

Mer om att odla hemma

Vårsådd: steg-för-steg-guide >>
Så inomhus året om >>
Barnens egen odling >>
 

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc