Medelhavsjord, 15L

Medelhavsjord, 15L

69,90  
Specialjord för medelhavsväxter som trivs bäst i soliga och varma lägen.
Beställ online med hemleverans

Du som bor i Stockholm och Uppsala kan köpa jord online med hemleverans från Plantagens digitala popup-butik - Beställ här >>

Försäljningsperiod från: Januari
Försäljningsperiod till: December
Varumärke Plantagen
EAN 7058782362451
Plantagen Medelhavsjord är en lite grövre strukturstabil jord som passar till större växter i stora krukor, till exempel fikonträd, citronträd och olivträd. Medelhavsväxter trivs ute om sommaren och behöver stå stadigt i sol och vind. Men i soliga lägen torkar gärna jorden fort. Lera och grov sand gör det lättare att vattna och håller kvar fukten längre. Medelhavsjorden har en extra tillsats av mikronäring plus ett lägre pH-värde som gynnar upptagningen av järn vilket ger friska, gröna blad.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Använd lite större krukor än normalt vid omplantering så rötterna kan utvecklas och ge växten stadga. Det viktigt att välja kruka med bottenhål så att jorden inte blir för blöt. Bästa tiden för omplantering av medelhavsväxter är på våren innan tillväxten börjar. Ta bort löst sittande jord och red ut rötterna något, sätt ner plantan i en större kruka och fyll på med jord och vattna.

En öppnad påse bör stängas så gott det går, så att jorden inte torkar ut.