Mix vårblommande lök, anti rådjur

Mix vårblommande lök, anti rådjur

99,90  
Mix av rådjurssäker vårblommande lök. Blommar april-augusti. Höjd 25-80 cm. Trivs i sol-halvskugga i väldränerad jord. Planteras på hösten. 68 st/förpackning.
Försäljningsperiod från: Augusti
Försäljningsperiod till: December
EAN 8711148208266
Planteringsperiod: Höstlökar (planteras på hösten)
Rådjurssäkra din rabatt och trädgård. Vacker kombination av vårblommande lök som rådjur och andra gnagare inte tycker om. Selection anti deer innehåller: 20 stycken lökar av Guldlök. Blommar med små, ljusgula stjärnformade blommor som sitter i samma blomställning. Guldlök är också mycket populär bland bin, humor och fjärilar. Guldlök förökar sig lätt. 3 stycken lökar av Purpurlök. ’Purple Sensation’ är en ståtlig och hög allium med decimeterstora purpurfärgade klotformade blommor. Purpurlök är också mycket populär bland bin, humor och fjärilar. 20 stycken lökar av Klotlök. Klotlöken har mörkt purpurfärgade ovala blommor på grågröna höga och smala stjälkar. Klotlök är också mycket populär bland bin, humor och fjärilar. 5 stycken lökar av Grå Klocklilja. Blommar med brunlila klockor med gul kant. 10 stycken lökar av Narciss ’Fortune’. Blommar med gula kalkblad och orange trumpet. 10 st Narcissus ’Tête à Tête’. Småblommig påsklilja som blommar med intensivt gula doftande blommor. Blommorna sitter tätt ihop, flera på samma stjälk. Förpackningen innehåller totalt 68 stycken lökar. När hösten kommer är det rätt tid att plantera vårblommande lök eller höstlök som det också kallas. De flesta sorter blommar lång innan perenner och buskar har kommit igång på våren. Att plantera till exempel snödroppar, krokus, narcisser, tulpaner och allium är ett snabbt och enkelt sätt att tidigt få en fantastisk blomsterrabatt till din trädgård. Plantera gärna många tillsammans i grupp så blir det ett imponerande intryck.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Plantera i soligt-halvsoligt läge, i väldränerad jord. Sätt löken med den spetsiga delen uppåt, på ett jorddjup som motsvarar 2 till tre gånger lökens storlek. Vattna de nyplanterade lökarna för att sätta igång rotbildningen. Skydda gärna planteringen med höstlöv inför vintern. Tillför lite blodmjöl innan lökarna blommar för en extra energikick och för att främja lökbildning. Ta bort vissnade blommor direkt efter blomning men låt stjälk och blad vissna ner, så dess viktiga näring går tillbaka in i löken.