Murgröna H90cm

Murgröna H90cm

159,00  
Lättodlad växt med mörkt gröna, läderartade blad. Utmärkt som marktäckare eller som klätterväxt t ex i träd, på väggar. Anspråkslös. Trivs i näringsrik, väldränerad jord. Giftig.
Hedera helix 2L
Försäljningsperiod från: April
Försäljningsperiod till: Augusti
EAN 4017891293578
Höjd 90
Bredd 50
Storlek innerkruka 17.0
Populär klätterväxt som har många användningsområden. Vacker när den får växa mot träd, på staket, mot väggar och spaljéer. Även mycket bra som marktäckare under buskar och träd. Tål saltstänk och föroreningar. Kan också odlas i kruka. Lätt att odla och inte så krävande.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i halvskugga eller skugga.

Gödslas med fullgödsel eller naturgödsel på våren, vattnas vid långvarig torka.

Sätt plantan i en hink med vatten innan plantering så den blir helt genomfuktad. Gräv en grop som är ca 60 cm djup och bred och blanda befintlig jord med minst en tredjedel ny planteringsjord. Om växten ska planteras mot en husvägg bör avståndet till denna vara minst 50 cm. Jorden blir för torr närmare väggen. Ta plantan ur krukan och sätt den i gropen. Fyll gropen med jordblandningen, tryck försiktigt till med händerna. Vattna rikligt. Ge plantan stöd i form av t.ex. en spaljé. Beskäring och fortsatta skötselråd. Kräver i regel bara lättare putsning av fula och döda grenar. Om växten börjar bli för stor och vid kan man gallra eller beskära den radikalt för att få den att börja om på nytt. Gödslas med fullgödsel eller naturgödsel på våren, vattnas vid långvarig torka.